Medimagazin logo

TUS ve DUS sonuçları nihayet açıklandı

TUS ve DUS sonuçları nihayet açıklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekimlerin beklediği sonuçları nihayet ÖSYM açıkladı. Hekimlerin tepkisini ÖSYM açıklamadı, hekimler isyanda haberiyle gündeme getirmiştik.

 

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2012-TUS) İlkbahar Dönemi : 
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

22 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-TUS İlkbahar Dönemi Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları 18 Mayıs 2012 günü saat 17.30’dan itibaren ÖSYM'ninhttp://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

 

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

 

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

 

Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonuçları ile sınav sonrası sorulara itirazlar sonucunda sorular ilgili Bilim Heyetleri tarafından incelenmiş ve Bilim Heyetlerinin görüşleri doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2012-TUS İlkbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi-1’nin (TTBT-1) temel soru kitapçığında yer alan 76. sorunun doğru cevap seçeneğinin c seçeneği olduğuna ve bu testte yer alan 47., 69. ve 73. soru ile Klinik Tıp Bilimleri Testinin (KTBT) temel soru kitapçığında yer alan 45., 50. ve 109. sorunun iptal edilmesine ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

 

 

Adaylara duyurulur. 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 


 

 

2012-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) İlkbahar Dönemi:
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

 

22 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-DUS İlkbahar Dönemi Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.  

 

Sınav sonuçları 18 Mayıs 2012 günü saat 17.30’dan itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

 

Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonuçları ile sınav sonrası sorulara itirazlar sonucunda sorular ilgili Bilim Heyetleri tarafından incelenmiş ve Bilim Heyetlerinin görüşleri doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2012-DUS İlkbahar Dönemi Klinik Bilimler Testinin (KBT) temel soru kitapçığında yer alan 8. ve 11. sorunun iptal edilmesine ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

 

 

 

Bu uygulama, adayı ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

2012-DUS İlkbahar Dönemi Sonuçları
2012-DUS İlkbahar Dönemi Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

2012-TUS İlkbahar Dönemi Sonuçları
2012-TUS İlkbahar Dönemi Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

tus sonuçları: dus sonuçları: 2012: bahar dönemi
ösym
Yorum (4)
irfan özer
sonuçlar açıklandı ama 15 net 40 net gibi yanlış eksik neti gelen 100 lerce kişi var osym bu sınav sonuçlarla beraber kitapçık ve formları da online vermedi pazartesi dilekçe ve fax yagmuru var osym ye.Sizlerde medimagazin ailesi olarak ilgilenirseniz seviniriz teşekkürler
0
Cevapla
mert şahim
Bırakın artık, değişen ve bize göre daha güvenilir olan yeni sınav komisyonu ve ösym başkanını yıpratmaya çalışmayı ben en az 100 arkadaşımla haberleşiyorum birkaç net haricinde hiç öyle 10 net 20 net eksik gelen yok. Eskiden 200 soruda 110 olan türkiye ortalaması şimdi 240 soruda 110 oldu yani neredeyse türkiye not ortalaması 40 net düştü çünkü sınav komisyonu ile eskiden olan dirsek temasları bitmedi
0
Cevapla
Hikmet Kar
benim çevremdekilerin netleri hesapladıkları gibi geldi....hiç 10 tane 15 tane eksik net duymadım...
0
Cevapla
rabia gündoğan
ösym yi yıpratmayın demek kolay ya bizler ne olacağız bizler yıpranmadıkmı sonuçlar gelince yıkılmadıkmı?hakkımızı aramayalım mı? kuzu gibi bize reva görülene boyun mu eğelim? bunu söyleyen kimse aynı şey başına geldiği takdir de asla susamaz.herkes mağdur olucak diye birşey yok ister inanın ister inanmayın bu durumdan benzer şekilde özellikle temelde 10-15net civarı mağdur olan ciddi sayıda doktor var lütfen duyarsız kalınmasın ve üstü kapatılmaya çalışılmasın ve kaygılarımız mağduriyetimiz giderilsin.bu bizim geleceğimiz emeğimiz yok saymamızı beklemeyin ve yok saymayın ne olur.....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir