Medimagazin logo

TTB'nin Rusya ve Ukrayna'ya mektubunda 'NATO' detayı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Rusya ile Ukrayna savaşa ilişkin her iki ülkenin tabipler birliklerine "dayanışma yazısı" gönderdi. Her iki ülkeye de aynı mektubu gönderen TTB, Rusya'ya mektubunda NATO vurgusu yaptı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TTB'nin Rusya ve Ukrayna'ya mektubunda 'NATO' detayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Rusya ile Ukrayna savaşa ilişkin her iki ülkenin tabipler birliklerine Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı imzasıyla yazı gönderdi.

Türkiye’den hekimlerin üzüntülerinin paylaşıldığı her iki yazıda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşamları koruma görevlerini yerine getirmesini engelleyen her türlü saldırı kınandığı Uluslararası ilkelerin ve Cenevre Sözleşmeleri’nin savaş bölgelerinde tıbbi tarafsızlığı ve insan haklarına saygıyı içerdiğinin hatırlatıldığı yazılarda “Hekimler olarak mesleki yaşamımız insan sağlığına, ekosistemin korunmasına, çevre kirliliği ve şiddete karşı mücadeleye adanmıştır” denildi. 

TTB tarafından Rusya Tabipler Birliğine gönderilen mektupta NATO vurgusu ise dikkat çekti. TTB her iki ülkeye aynı mektubu gönderirken, Rusya'ya mektubuna "NATO'nun Doğu Avrupa'da genişlemesinin bölgede çatışmaları ve çatışmaları tırmandırmak için bir risk olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini ekledi.

 

türk tabipleri birliği
nato
rusya
ukrayna
dayanışma yazısı
Yorum (9)
bozeren
içimizdeki zombiler bunlar.
7
Cevapla
Dr.
Nato? Türkiyedeki hekimler işi gücü bırakmış natonun doğu blokuna genişlemesini tartışıyor şu anda..en mühim meselesi bu türk drlarinin..
12
Cevapla
Kemal ercan
Içimizdeki bütün problemler bitti. Sıra uluslar arası problemlerde. Kutlarım seni TTB.
3
Cevapla
dr
nato kafa nato mermer...eskiden de ttb, "kastro!ya bin selam" açıklaması yapardı.
8
Cevapla
Süleyman Gürsoy
Çözüm; -Aralık başında açıklandığı halde 4 aydır Mecliste bekleyen Hekim maaş zammı hemen yürürlüğe girmelidir. Kanamayı durdurmak için bu hayati önemdedir -Hekimlerin bütün özlük hakları arka arkaya uygulamaya sokulmalidir. -Hekimlere yapılan saldırıları için cezalar acilen artırılmalı, hatta hekimlere hakim savcı dokunulmazlığı verilmesi bile düşünülmelidir. -Bütün bunlar yetkili ağızlardan derhal yürürlüğe gireceğinin talimatının verildiği halka ilan edilmeli, hekimlere moral desteği sağlanmalıdır. Kanamayı durdurun artık.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir