Medimagazin logo

TTB, yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı: 300 bariyeri ilk kez aşıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Yurtdışına çıkmak için iyi hal belgesi alanların sayısı oldukça düştü' açıklamasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ağustos ayında 315, 2023'ün ilk 8 ayında ise 1964 doktorun 'İyi Hal Belgesi' almak için başvurduğunu açıkladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TTB, yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı: 300 bariyeri ilk kez aşıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB) sosyal medya hesabından hekimlerin yurtdışına gidebilmek için aldığı 'İyi Hal Belgesi' başvuru sayılarını paylaştı.

İlk kez 300 bariyerini aştı

Son 11 yılın ilk 8 ayının verilerini paylaşan TTB, açıklamasında şunları kaydetti:

TTB'ye "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı; 

Ağustos ayında ilk defa 300 bariyerini aşarak 315 oldu. 

2023'ün ilk 8 ayında 1964'e ulaştı. İktidar eliyle derinleştirilen yoksulluğa, umutsuzluğa ve tırmandırılan şiddete karşı; haklarımız için bir kez daha "Emek Bizim Söz Bizim" deme zamanı!

Sağlık Bakanı 'gidenler azaldı' demişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mehmet Acet'in bugün yayımlanan köşe yazısında yer alan açıklamasında, iyi hal belgesi alanların sayının azaldığını söylemişti. Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yurtdışına çıkmak için iyi hal belgesi alanların sayısı bir ara aylık 320, 330 kişiye kadar çıkmıştı. Beyaz Reform sayesinde şimdi bu sayı oldukça düştü. Ve her iyi hal belgesi alan da yurtdışına gitmemeye başladı. Yurtdışına gidenlerin önemli bir bölümü de eğitimine devam etmek için gidiyor.”

 

Sağlık Bakanı açıkladı: Kamudan ayrılan hekim sayısı azaldı

ttb
saglik bakani
iyi hal belgesi
hekim
yurt disi
Yorum (3)
nevzat kulukçu
türkiye ekonomisi, sosyal hayatı, eğitim hayatı ile ilgili ne kadar grafik varsa kötü gidişi haykırıyor. amma ''türkiye yüzyılı çok güzel sen de gelsene algısı'' başarıyla uygulanıyor. bu kadar kötü veriye rağmen halkın desteğini alanları samimiyetimle tebrik ederim.
14
Cevapla
Ufuk Ilgen
hekimlerin yurt disina gitmesinin onemli bir sebebi de tamamen fonksiyonsuz ve cogunlukla siyasi bir meslek orgutu olan ttb'dir. bu yaptiklari aciklama dahi oldukca siyasidir. tamam, iktidar dur diyemiyor hekimlerin gidisine. peki ttb ne yapiyor? aciklama yapiyor, zira ancak aciklama yapabiliyor.
Cevapla
Kemal maloğlu dr
buralarda harcanmayın yazık size gidin, istanbulda herşey güzel oldu !!
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir