Medimagazin logo

Total tiroidektomi: Kalıcı semptomları olan Hashimoto hastaları için kalıcı bir çözüm

Annals of Internal Medicine'da yer alan bir çalışma, total tiroidektominin tiroid hormon replasman tedavisine rağmen kalıcı semptomlar yaşayan Hashimoto hastalığı olan hastalar için kalıcı faydalar sağladığını gösterdi. Bu uzun vadeli etki ameliyattan beş yıl sonrasına kadar gözlendi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Total tiroidektomi: Kalıcı semptomları olan Hashimoto hastaları için kalıcı bir çözüm
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Norveç Oslo Üniversitesi'nden Geir Hoff, M.D., Ph.D. tarafından yönetilen çalışma, Hashimoto hastalığı olan hastalarda tiroidektomi artı medikal tedavi ile tek başına medikal tedavinin karşılaştırıldığı randomize bir çalışmayı içeriyor.

Yeterli hormon tedavisine rağmen kalıcı semptomlarla karakterize olan bu durum dünya çapında birçok hastayı etkiliyor. 

Olumlu sonuçlar 5 yıl boyunca devam etti

Çalışmaya ameliyat grubunda 72 ve kontrol grubunda 74 hasta dahil edildi. Sonuçlar, tiroidektominin genel sağlık üzerinde 18 ayda gözlenen olumlu etkisinin üç ve hatta beş yıllık takip boyunca devam ettiğini gösterdi.

Bununla birlikte, prosedürün tekrarlayan laringeal sinir felci ve hipoparatiroidizm gibi komplikasyonlar açısından başlangıçta varsayılandan çok daha yüksek bir risk taşıdığını belirtmek çok önemli. Çalışmada, bu komplikasyonlar 23 hastada meydana geldi. Tüm bu risklere rağmen, Hashimoto hastalığının semptomlarını hafifletmede total tiroidektominin uzun vadeli faydaları ağır basıyor.

total tiroidektomi
hashimoto hastaligi
tiroid hormon replasman tedavisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir