Medimagazin logo

"Toplam polikliniğin yüzde 13'ü Suriyeli"

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Kilis Devlet Hastanesi'ndeki polikliniklerde geçen yıl 446 bin 692 hastanın muayene edildiği, bunların 58 bin 141'inin Suriyeli olduğu bildirildi.
"Toplam polikliniğin yüzde 13'ü Suriyeli"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği, kentteki sivil toplum örgütleri tarafından yayınlanan deklarasyonla "Kilisliler'in sağlık hizmeti almakta zorluk çektiği ve Suriyeliler'in öncelikle tedavi edildiği" iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Ülke genelinde olduğu gibi Kilis'te de halkın sağlık hizmetlerine erişim imkanının artırılabilmesi için yürütülen çalışmaların kesintisiz devam ettiği belirtilen açıklamada, "Hastanemizde, tüm branşlarda uzman hekim muayenesi ile 24 saat esaslı çalıştırılan MR ve Tomografi gibi nitelikli görüntüleme hizmetleri sunulmaktadır. Acil serviste cerrahi ve dahili branşlarda 1 uzman, 3 pratisyen hekim ve 10 sağlık personeli ile gün boyu kesintisiz hizmet sunulmakta olup mesai sonrası gece saat 24.00'a kadar tam zamanlı çocuk hastalıkları uzmanı görev yapmaktadır" bilgileri verildi.

Geçen yıl polikliniklerde 58 bin 141'i Suriyeli toplam 446 bin 692 hastanın muayene edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplam polikliniğin yüzde 87'si kendi vatandaşımız olup, yüzde 13'ü Suriyelidir. Acil servise başvuran hasta sayısı 138 bin 401 olup, bunun 7 bin 13'ü Suriyeli'dir. Acil servisten faydalanan hastanın yüzde 95'i kendi vatandaşımız, geri kalanı da Suriyeli'dir. Bu yılın Ocak ayında hastanemizde günlük ortalama bin 750 hasta muayene edilirken, bunun 90'ını Suriyeliler oluşturdu. Günlük muayene edilen hastaların yüzde 95'i Kilisli olup, yüzde 5'i de Suriye vatandaşıdır.

Ocak ayında acil servise günlük ortalama 460 hasta başvururken, bunun 44'ü, yani yüzde 9'u Suriyeli yaralılardan oluşmaktadır. Hastanenin hasta yükünü azaltılmak amacıyla Suriyeli hastalara Öncüpınar Kampı'nda poliklinik hizmeti sunulmakta olup, burada ortalama 260 hastaya bakılmaktadır. Suriyeli hastaların mağduriyetini gidermeye yönelik çevre illerde de benzer bir hizmet sunumu gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda günlük ortalama Şanlıurfa'da bin 374, Gaziantep'te bin 566, Kahramanmaraş'ta 655, Osmaniye 330 ve Hatay'da 220 hasta muayene edilmektedir."

-Ek hizmet binası yapılıyor-

Mevcut hastanenin yatak standardı 162 iken bir kısım atıl alanlar değerlendirilerek yatak kapasitesi ilk etapta 185'e çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hastanemizin fiziki mekan ihtiyacını kalıcı olarak ve hızlı bir şekilde çözümlemek üzere prefabrike yapıdan 60 yataklı klinik servis, 20 yataklı fizik tedavi ünitesi, 33 yataklı yoğun bakım ve yeni acil binasının yapımına ilişkin proje tedariki ve onayı tamamlanarak, inşaat yapım aşamasına gelinmiştir. Prefabrike yapının en geç 3 ay içerisinde hizmete sunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca uzun vadede kalıcı sağlık hizmetini karşılamak üzere, 100 yataklı ek hastane binası Sağlık Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programına alınmış olup, ihtiyaç duyulan 7 dönüm arsanın kamulaştırma işlemi 1.9 milyon TL ödenek temin edilerek tamamlanmıştır."

"toplam
polikliniğin
yüzde
13'ü
suriyeli"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir