Medimagazin logo

Tıp tarihin en önemli 6'ıncı yüzü oldu!

21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli olarak tarihe geçen Uğur Acar tıp otoriteleri tarafından tarihin en önemli 6. yüz nakli olarak değerlendirildi.
Tıp tarihin en önemli 6'ıncı yüzü oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiliz Daily Mail gazetesine göre tıp otoritelerinin tarafından tarihin en önemli yüz nakilleri arasında 6. sırada Uğur Acar gösterildi.

20 yaşındaki Uğur Acar'a, operasyondan 253 gün sonra 3 saatlik operasyonla estetik burun ve yara izi düzeltmesi ameliyatı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi'nde geçen 21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı yapılan Acar'a, Uşak'ta geçirdiği tren kazası sonunda yaşamını yitiren 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü nakledilmişti.

Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından dün gerçekleştirilen ameliyat sonunda Uğur Acar'ın yüzünde meydana gelen sarkmalar gerdirildi, burnu düzeltildi ve nakil nedeniyle meydana gelen yara izleri de kapatıldı.

Uğur Acar'ın sağlık durumunun çok iyi olduğu ve kısa süre sonunda pürüzsüz bir yüz ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü binasındaki işinin başında olacağı belirtildi.

tıp
tarihin
en
önemli
6'ıncı
yüzü
oldu!
Yorum (1)
prof dr asım şahinkaya
Tarihin en onemli 6 nakli zaten 30 nakil var dunyada. Bir hızla 6 ayda 4 nakil yapıldı ama gazide haric hepsinin endikasyonu çok çok tartışmalı bakın dunyadaki orneklerine yz nakillerinde burun delikleri bile yok bakın carla nash'a
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir