Medimagazin logo

TEİS: Zayıflama ilaçları Sağlık Bakanlığına devredilmeli

Muğla’da 15 yaşındaki bir gencin internetten alıp kullandığı zayıflama ilacından dolayı hayatını kaybettiğini belirten Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan “bu tarz ürünler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp eczaneler üzerinden sunulmalı" dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TEİS: Zayıflama ilaçları Sağlık Bakanlığına devredilmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Saydan yaptığı açıklamada, 15 yaşında bir gencin internetten alıp kullandığı zayıflama ilacından dolayı hayatını kaybettiğini kaydetti.

Saydan, TEİS olarak internet üzerinden  “takviye edici gıda” isminin arkasına saklanarak pazarlanan “bitkisel ilaç” ların satışlarının durdurulması ve bu tip ilanların engellenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı, TİTCK ve ilgili e-ticaret sitelerine gerekli başvurular yaptıklarını ancak henüz önlem alınmadığını ifade etti.

Kontrolü ve denetimi mümkün değil

İlaçların satılması gereken yerin eczaneler olduğunu belirten Saydan, internet ortamında satılan ürünlerin gerçek ilaç olup olmadığının tespiti ve kontrolünün de mümkün olmadığını belirtti.

"Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği" taslağının Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığını ifade eden Saydan, “Takviye Edici Gıdalar” ile ilgili olarak mevcut olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla hazırlandıkları "Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği" taslağına görüş raporu sunulduğunu da ifade etti.

İlaçlar Sağlık Bakanlığına devredilmeli

Saydan sözlerini şöyle noktaladı:

“TEİS olarak, bu tarz ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp eczaneler üzerinden sunulması, her türlü tanıtımın kontrol altına alınmasını sağlayıcı düzenlemeler yapılması halk sağlığı ve hasta güvenliği açısından daha doğru ve emniyetli olacağı görüşümüz ilgili bakanlıkla paylaşılmıştır.

Bu ülkenin eczacıları olarak; bu ilaçların ruhsatları, izinleri kontrolsüz olarak verilmeye devam ettiği sürece zayıflama ilaçlarının ölüm saçmaya devam edeceğini, bu ilaçların Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerektiğini kamuoyu aracılığıyla yetkililere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.”

 

teis
zayiflama ilaci
nurten saydan
ilac
saglik bakanligi
Yorum (1)
Tabip
gebelere gençlere yaşlılara olmadık ilaçlar verildiğini görüyoruz. ekserisi de ödenmeyen-pahalı / hastalık olmayan / koruyucu hekimlik dışı verilen ilaçlar. nasıl bi çözüm yapılabilir bilmiyorum. işin sıkıntısı verilen de razı , aldığı ilacı bişey sanıyor/reklamını yapıp / hava atıyor
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir