Medimagazin logo

Taraf'ın "ambu" iddiasına Başhekimden yanıt

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazı eksikliği nedeniyle ambu yöntemi kullanılması sonucu 8 hastanın öldüğü iddialarını yalanladı. Yoğun bakım bölümünde ambu yöntemi kullanmadıklarını belirten Prof. Dr. Yakut, haberde geçen fotoğrafın da yoğun bakıma ait olmadığını söyledi.
Taraf'ın "ambu" iddiasına Başhekimden yanıt
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, Taraf Gazetesi'nde yer alan haberin doğru olmadığını dile getirdi. Yoğun bakımda ambu yöntemi kullanıldığı için hastaların öldüğü iddialarına cevap veren Yakut, bunu kendisinin asla doğrulamadığını kaydetti.

'YOĞUN BAKIMDA AMBULAMA YAPILMAMAKTADIR'

Hastanelerde ambulama işleminin yapıldığını vurgulayan Yakut, iddia edildiği gibi günlerce değil geçici solunum sıkıntısı olan hastalarda ya da hasta solunum cihazına bağlanana kadar bunun uygulandığını anlattı. Prof. Dr. Yakut, "Bu doğruyu yansıtmamaktadır. Ama bunun günlerce sürdüğü, hastalarını bu yüzden öldüğü doğru değildir. Bizim yoğun bakım ünitelerimizde zaten ambu yapılmamaktadır. Haberin içeriğindeki resim de yoğun bakıma ait değildir. Dolayısıyla haber doğruyu yansıtmamaktadır. Beni arayan muhabire olayı yaklaşık 20 dakika anlattım. Bana 'hocam keşke daha önce konuşsaydık, şu anda haber baskıya girdi' dedi." şeklinde konuştu.

'HASTA YAKINLARI TEDİRGİN OLMASIN'

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak Güney Marmara'nın en kaliteli yoğun bakım ünitesine sahip olduklarına dikkat çeken Yakut, yoğun bakımdaki yatak sıkıntısının ise bütün Bursa'nın sorunu olduğunu ifade etti. Hastaların ambulama yöntemi ile tedavi edilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Prof. Yakut, hasta yakınlarına şu mesajı verdi: "Hasta yakınları bizi arayıp endişelerini dile getiriyor. Lütfen tedirgin olmasınlar. Bu yanlış ve hatalı bir haberdir. Bizim yoğun bakımlarımız son derece iyi donanıma sahiptir."

taraf'ın
"ambu"
iddiasına
başhekimden
yanıt
Yorum (4)
mehmet
taraf gazetesi ve yazarları çıktığı günden beri birileri adına çalışan ülkede kausa sıkıntıya çaktırmadan sebebiyet vermeye ileriye yönelik bölünmeye ülkenin zayıflamasına yol açacak yayıncılık yapıyor,ben bu şekilde düşünüyorum ve kaale almıyorum.insanlarıda kendi çapımda oyunlara gelmemeye 72,5 bu çuk millete ayırıpta 725 parçaya kadar bölüp parçalamaya çalışan her türlü taktik ve oyunları etrafıma anlatıyorum.bu gazetede bunlardan biri bana göre.fikrim budur..
0
Cevapla
Uğur Demirci
Uludağ Üniversitesinden 1 yıl önce uzmanlığımı almış bir hekim olarak haberi duyduğumda bu kadar yalan olmaz dedim. Yoğun bakım gereçkten çok kaliteli ve yeterli donanımlıdır. 5 yıllık asistanlık süremde acil ve postop hastalar hiç açıkta kalmadı hepsine uygun bakım yapıldı. bu haberi nasıl uydurmuşlar anlamadım.
0
Cevapla
My
İnsan bu haberi yapmadan önce bir araştırır sorar öğrenir. Hasta yakınlarından duyduklarıyla haber yapıyorlar, ventilatore bağlı hasta arrest olunca derhal ambulanir ve kalp masajı yapılır ardindan hasta kaybedilirse suç hastaneye atılır solunum aleti bozuk yada yok gibisinden allah askina kimin gucu yeter ambulama ile hastanin basinda oylece beklemeye, bakalim neler gorecegiz yakinda hasta yakinlarindan ne yapmamiz gerektigini ogrenecegiz kesin hasta yakınları arasında böyle bir dedikodu vardır ve taraf gazetesi de araştırmadan haber yapmıştır bir bu kalmıştı...
0
Cevapla
cengiz
farzedelim cihaz bozuk ve günlerce ambu yapıldı.şimdi yapıldığını zannetmiyorum ama eskiden gerçekten günlerce ambuladığımız olurdu.her şeyi bildiklerine göre ambu ölüme nasıl bir sebebiyet veriyormuş bilirler.buna da taraftar müsveddesi bir açıklık getirirse sevinirim.önüne gelen başımıza doktor kesildi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir