2009 aralık ayında mecburi hizmetimi yapmak üzere Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine biyokimya uzmanı olarak atandım. Temmuz 2011 de mecburi hizmetim bitti. Ağustos 2011' de istifa edip, yeni açılacak olan özel bir hastane de biyokimya uzmanı olarak çalışmak üzere iş başvurusu yaptım ve anlaştım.
Hastane ruhsatlandırma aşamalarını ve bakanlık denetimlerini geçti. Fakat sağlık bakanlığı ben iş başvurusu yaptığım zaman vermiş olduğu biyokimya uzman kadrosunu tam hastane açılacakken yanlışlıkla vermişiz deyip iptal etti. Ruhsatlandırma aşamasında projede biyokimya laboratuvarı görünüyor. Projede laboratuvar var. Fakat kadro olarak biyokimya uzman kadrosu veremeyiz diyor. Tam teşekküllü bir hastane için biyokimya uzmanı çalıştıramazsın demek hangi akla ve hukuka hizmet ediyor anlamadım.
Bakanlık yoğun bakımı, acili, ameliyathanesi olan bir hastanenin, biyokimya uzmanı olmadan çalışamayacağı en basit biyokimya testlerini, kanamalı bir hastanın koagulasyon testlerini, infarktüs geçiren hastanın troponin düzeylerini gecenin bir yarısında dahi hizmet alımıyla mı karşılanmasını istiyor acaba? Arrestle gelen bir hastanın kan gazını kurye tutup biyokimya uzman kadrosu verdiği başka bir hastanede mi çalıştırılmasını istiyor? Kadroyu iptal edenler bu hastaneye hasta olarak başvursalar 5 dk da bile sonucu verilebilen hemogram testinin, hizmet alımı yapıldığı için "sonucu en az 2 saat sonra alırsınız" cevabıyla karşılaşsalar ne derler acaba? İlgili bakanlık çalışanları bu hastanenin beni mağdur etmemek adına maaşımı karşıladığını bilseler hastanenin bu zararını ceplerinden karşılamak isterler miydi? Bakanlık hastane kalite denetimi olsa sonuçlar geç verildiği için veya biyokimya testleri çalışılamadığı için trilyonlarca para dökülmüş son teknoloji bir hastanenin kapatılmasına mı karar verecek? Ben istifa ettiğim hastaneye dönmek istesem kadro iptal ediciler benim eski kadromu geri verebilecekler mi? Bakanlıkta memur iken devletin öz evladıyken şimdi üvey evlat mı olduk? Türkiye de yaklaşık 2500 civarı olan biyokimya uzman sayısı özelin kadro iptallerriyle mi muhafaza edilecek? Devletçilik yapılırken özel sektörün mazlumları oynadığını, türkiye de demokrasi yok diyenlerin haklılığını,
EN SON YEDİĞİM BU TOKATLA ANLADIM.
Uz. Dr. A.G.