Medimagazin logo

Tabip-Sen Başkanı değerlendirdi: Sağlık Bakanlığı'nın 'iş bırakanlara disiplin cezası' ne anlama geliyor?

Tabip-Sen Başkanı Dr. Av. Ahmet Erçek, Medimagazin'in Youtube kanalında "Sağlık hizmetini aksatan iş bırakma eylemlerine disiplin cezası" konulu resmi yazısını değerlendirdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tabip-Sen Başkanı değerlendirdi: Sağlık Bakanlığı'nın 'iş bırakanlara disiplin cezası' ne anlama geliyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tabip-Sen Başkanı Dr. Av. Ahmet Erçek, Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlık hizmetini aksatan iş bırakma eylemlerine disiplin cezası" konulu resmi yazısını Medimagazin'in Youtube kanalından yapılan canlı yayında değerlendirdi.

Tabip-Sen Başkanı Dr. Av. Ahmet Erçek, iş bırakma eyleminin yazıda belirtildiği şekilde yapılmadığını, COVID polikliniklerinde iş bırakılmadığını bu nedenle salgınla mücadelede sorun yaratmayacağını, yine yazıda belirtildiği gibi kamu görevinin terk edilmesinin söz konusu olmadığını, eylemlerin iş yerlerinde yapıldığını ifade etti.

Birkaç gün yapılan iş bırakma eyleminin kamu hizmetlerinin aksatmasının mümkün olmayacağını ifade eden Erçek, "Eğer birkaç gün yapılan iş bırakma eylemi ile sağlık sistemi aksayacaksa bayram seyran, yılbaşı ve 1 Mayıs'ın da kaldırılması gerekir." dedi.

Erçek, "Biz bu zamana kadar hiç sesimizi çıkarmadık ve yapıcı olduk,  vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz de vatandaşımızı bu yazıyı ortaya koyan irade kadar önemsiyoruz ve  vatandaşımızı mağdur etmeyiz." dedi.

Eyleme katılan hekimlerin karşılaşabileceği durumlar hakkında da konuşan Erçek, hekimlerin eyleme katılmasıyla yasal hak kullanımı söz konusu olduğunu ifade ederek, hiçbir acil durumu, önem arz eden poliklinikliği bırakmayacaklarını kimsenin mağdur edilmediğini, hekimlere yaptırım olarak ise aylıktan kesme, uyarı ya da en kötü kınama gelebileceğini belirtti.

Sendikaların yasa için menfaat örgütleri olduğunu da ifade eden Erçek, yasa dışına asla çıkılmayacağına vurgu yaparak, bütün eylemlerin yasal çerçevede yapıldığı bilgisini verdi.

Canlı yayının tamamını izlemek için:

 

 

tabip-sen
dr. av. ahmet erçek
sağlık bakanlığı
disiplin cezası
iş bırakma eylemi
Yorum (10)
Zort
Herkes aynı anda istifa etsek ne yapabilirler
63
Cevapla
Dr.H.Y
Tabip Sen hem hekim haklarını iyi savunuyor, sorunları güzel dile getiriyor hem de sağduyuyu elden bırakmıyor! Toplum sağlığı için hekim sendikalarina kulak vermeli, destek olunmalı
7
Cevapla
İzmirli
Bu yazıya tepki olarak Üç hekim sendikasının acilen grev kararı alması gerekiyor Hodri meydan
27
Cevapla
Levent Yaşar
Kamuda zaten yüksek miktarlarda makam tazminatı almakta olan (bunlar emekliliğe de yansıyor) Gen Md e 8000- 9000, Gen Md Yard ek göstergesi 6400'e çıkıyor, Dai Bsk ise 4800, geriye kalan herkese 3600.. Hekimler bu listenin hiç bir yerinden YOK. Sadece Meclis'te keyfî olarak bekletilen farazi bir maaş zammı masalı var. Yerseniz. Yemiyoruz artık yemiyoruz! Ne yapacaksanız yapın !!!
51
Cevapla
Emekli
Korkmayın sicilim 100 puandi, dosyada teşekkürler vardı. Nemi oldu yoksulluk sınırı altında bir maaş. Sonuçta disiplin cezası, gücünüzün farkına varın artık.
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir