Medimagazin logo

Tabip odasında eş başkanlık dönemi!

Mardin Tabip Odasının her iki yılda bir yapılan olağan kongresi, Tabip Odası toplantı salonunda 3- 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tabip odasında eş başkanlık dönemi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tabip Odasından Medimagazin'e yapılan açıklamada bölgesel sorunlara değinilirken şunlar kaydedildi: “Coğrafyamızda 30 yıldır süren ve 100 binlerin canına mal olan savaşın çatışmasızlık hali bizleri mutlu etmiştir. Ancak süreç kalıcı bir barışa evirilmediği müddetçe yeniden çatışma ortamına dönme riski mevcuttur.  Bu riskin ortadan kaldırmak bu aşamadaki en büyük sorumluluğu elbette hükümete düşmektedir. Kürt Sorunundan kaynaklı çatışmaların çözümü, evrensel insan hak ve özgürlüklerine saygılı ve anayasal güvenceye kavuşturulan temel haklarla sağlanır”.

 

Özellikle yerel yönetimlerde yaşanan fiili durumda etkilenen tabip odasının kongresinde iki önemli karara oy birliği ile imza atıldığı belirtilerek, bunlardan ilkinin “Mardin Tabip Odasının bu günde sonra “eş başkanlık” sistemi ile yönetilmesi” ikincisinin ise “İçinde yer aldığımız coğrafyanın kültürel değerlerine uygun olarak çok “çok dilli ve çok kültürlü” hizmet verilmesi benimsendi” ifadesi yer aldı.

 

Seçim sonucu görev dağılımı şu şekilde yapıldı:

 

 

Yapılan seçimler sonucu;

Yönetim Kuruluna

 

1.      Dr Kamiran YILDIRIM        (Eş Başkan )

2.      Dr Güler ÖZDEMİR             (Eş Başkan)

3.      Dr Erdoğan EROL                (Genel Sekreter)

4.      Dr Ramazan KAYA              (Veznedar Üye)

5.      Dr Fırat ÖKTEM                   (Üye)

 

Onur Kuruluna

1.      Dr Nurettin KAYA

2.      Dr Hıdır ÇİFTÇİ

3.      Dr M.Celal ABAKAY

4.      Dr Orhan ÜNEL

5.      Dr İbrahim YÜCESOY

 

Kongre Delegasyonu

1.      Dr Erdoğan EROL

2.      Dr Rezan BUĞDAY

3.      Dr Levent AKYILDIZ

4.      Dr Barış ALDEMİR

5.      Dr M Vefa CEYLAN

Denetleme Kuruluna

1.      Dr Hasan SEVİNÇ

2.      Dr Hamit KASSAP

3.      Dr Vedat ABEŞ

tabip
odasında
başkanlık
dönemi!
Yorum (3)
postenflamatuar
Kuruluş amaçları hekimlerin özlük haklarını savunmak, korumak iken bunlar hekim önlüğü ile siyaset yapıyorlar. Siyasete bu kadar hevesli iseniz sizi tutan buyrun yapın. Ancak hekimlerin arkasına sığınarak siyaset yaparak kaçak dövüşmeyin. Hekimlerin arkasına sığınarak, hekimlerin kazançları pahasına siyaset yapmak bir insana yakışmaz. Malpraktis uygulamaları, aiclde görevlendirmeler, hastaların sözlü fiziki saldırılarının cezasız kalması, hasta sayısının sınrılandırılamaması gibi hekimleri tükenmişlik noktasına getiren bir çok olumsuz uygulama dururken doktor önlüğü giymiş bu siyaset aşıkları "30 yıldır süren ve 100 binlerin canına mal olan savaş", "yeniden çatışma ortamına dönme" . "savaş risdkin sorumluluğu elbette hükümette" "Kürt Sorunu" gibi hekimlik mesleği ve mesleki problemleri ile yakından uzaktan ilişkisi bulunmayan ifadeler kullanmakta, beyanatlar vermektedir. Bizim hekimlerde acil görevlendirmelerden, şiddetten, performanstan, malpraktisten hergün yakınır ama seçtikleri kişilerin bu konuları çözme programı ve derdi olup olmadığını düşünmez bile! Bu çürük tabip odası yönetimine oy verenler hekimlik uygulamalarından, malpraktisten, hasta şiddetinden, acil görevlendirmelerinden şikayet etmesinler zira seçtikleri yönetim kürt sorununa, hükümeti kürt sorunu üzerinden eleştirmeye öncelik vermiştir. Bu tabip odası yöetimi resmen kendisine jilet atmıştır.
0
Cevapla
davut doğru
sizlerin bu davranışları yüzünden ilk kez bu dönem türkiye genelinde seçimlere katılım oranı en düşük düzeyde kaldı. mardin'deki hekimlerin çoğunluğu batıdan gelen mecburi hizmetliler. seçime katılma oranı ne idi. benim marmara kentinde tek liste çıktı. seçime katılma oranı %20!!!!!!!
0
Cevapla
memo
İki başkan doktorlara daha fazla zarar verebilir diye düşünülmüş. Durmak yok hekimlerin hakkını gaspa devam TTB.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir