Medimagazin logo

SSGK-Vatandaş-Sağlık Bakanlığı

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
SSGK-Vatandaş-Sağlık Bakanlığı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Değerli Medimagazin Okuyucuları,

 Özellikle son yılarda sağlıkta yapılan her yenilik vatandaşın lehine yapılmış bir işlem olarak görülmekte ve bu yönde hergün yeni haber çıkmaktadır.Siz Medimagazin gibi sağlık sitelerinde bazı haberlere olumlu veya olumsuz yönde eleştiri  yapılarak sağlıkta asıl sorumluların hekim-eczacı-diş hekimlerinin olması gerektiği ve bu açıdan bakıldığında bazı haberlerin  basına yansıyan şeklinden tamamen farklı yönlerine ışık tutularak yorumlar  yazılmaktadır.Bu anlamda bir hekim olarak son yıllarda yapılan sağlıktaki uygulamalar üzerine birkaç soru sormak isterim.

           İlaç fiyatlarındaki düşüş doğrudur, fakat vatandaş eczaneye muayene ücreti, katılım payı adı altında daha fazla para vermek durumunda kalmamış mıdır?

          Global bütçe adı altında Sağlık Bakanlığına herhangi bir hastanenin faturasının kontrol edilmeden performas ücreti adı altında ücret dağıtılması, ne derece doğrudur.(Rinoplastı ameliyatalrı bile medulaya septum deviasyonu olarak işlenmektedir)

          Özel hastanelerin bazı tedavilerden fark alması yasak olmasına rağmen Özel Hastanelerde alınan ilave ücret engellenmiş midir ?Özel hastanelerdeki yatak ücretlerinin 5 yıldızlı otel ücretleri kadar olduğundan haberiniz var mıdır?

          Tam günden dolayı Tıp Fakültelerinde profların hasta bakmadığından haberiniz var mıdır? Global bütçe demek kontrol edilmeden para ödemek  midir? Üniversite hastanelerinde global bütçe uygulamasına geçilmek istenilmesi büyük bir hata değil midir?

          Bitkisel ilaçların her yerde reklamı sonucu denetimsiz satışına engel olunamadığından haberiniz var mıdır?

         Sağlık Bakanlığında doğru şekilde sağlıkta sorumlular hekim-eczacı iken, SGK nın sağlıkla ilgili karar alınan yerlerinde hekim-eczacıların yeri neresidir?

         SGK tarafından özel hastanelere denetim yapılırken bir devlet hastanesine ceza verilmiş  ve denetim yapılmışmıdır? Hastenelerdeki meslektaşlarımın döner sermaye parasına bağımlı işlem yapılmasının önüne geçilmiş midir?

        Sağlıkta denetim -teftiş veya diğer incelemelerde hekim ve eczacıların görevlendirlmesi  yoluna    neden   gidilmemiştir?

       Son yıllarda bazı medikal malzemelerin anormal şekilde kullanılmaya başlandığından haberiniz  var mıdır?
 
       İlaçların fiyat düşüşleri sonrası  piyasada bulunmaması (fiyatı düşük ilaçlar)sonucu  ,daha pahalı ilaçların satışının artığından haberiniz var mıdır? İlaçların istenilen eczaneden alınması uygulaması doğru iken sırf parasal açıdan yaklaşılarak kargo vs yöntemlerine başvurulması ne derece gerçekçidir ?

      
      Ülkemizde  hekim-eczacı odaklı bir sağlık politikası oluşturulmalı, hastaların çektikleri sıkıntıların her şeyden önemli olduğunun unutulmaması dileğiyle esenlikler sunarım.

 
 
         Uzm.Dr.C.Y

ssgk-vatandaş-sağlık
bakanlığı
Yorum (2)
perihan tezel
Merhabalar birşeyler yapıyoruz gibi görünüyorlar fakat herşryi karma karışık yapıyorlar.çok insanın sigortası yok.çalıştığı yerler pirim ödemiyor.aile hekimliğimiş bence hekim paralı ilaçlar %20 sigortalı gibi olsun.daha çok işe yarar.Doktorlarımızın haklarını almayın DR.olabilmek çok zor saygılar.
0
Cevapla
cemile
Bence koruyucu sağlık hizmetleri ve hasta odaklı sağlık politikaları oluşturulmalı ,nihayetinde hizmet alacak olan onlardır.....Biz sağlık personelleri ise hizmet verenleriz.. Denetimlerin liyakat sahibi denetmenlerce, özel ve kamu ayrımı yapılmaksızın yapılması fikrine ise kesinlikle katılıyorum....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir