Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), tedavileri Türkiye'de yapılamayan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü bulunduğu kişilerin tedavilerinin yurt dışında yapılmasının sağladığını söyledi.
Gerekli olur ve onayların ardından Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçildiğini ifade eden Çelik, böylece gidilecek ülkedeki konsolosluk vasıtasıyla hastaya randevu alınması dahil tüm işlemlerin takibinin ve para transferinin yürütüldüğünü dile getirdi.
Tedavi için yurt dışına gönderilen hastalara, yol giderleri, harcırah, sağlık harcamalarına ait masrafların tamamı, uçak ambulansla yapılan hasta nakil ücretleri, refakatçiye ait yol giderleriyle gündelikleri, kontrol tedavilerine ilişkin tedavi ve yol giderleriyle gündeliklerinin ödendiğini vurgulayan Çelik, bu hastaların 2 yıla kadar aralıksız tedavi ve kontrollerinin SGK tarafından karşılandığını söyledi.
Genel Sağlık Sigortası'nın uygulamaya girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden bugüne kadar tedavi amacıyla yurt dışına 95 hasta gönderildiğini bildiren Bakan Çelik, ''Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Tüm imkanlarımızı, vatandaşlarımızı gerektiği durumlarda yurt dışına göndermek için kullanıyoruz. SGK olarak, 2008'in ekim ayından bugüne kadar tedavi amacıyla yurt dışına gönderdiklerimiz için yaklaşık 49 milyon 491 bin 300 lira harcama yaptık'' diye konuştu.