Medimagazin logo

Servikal lezyonları tedavi ederken HPV aşısı eklemek kanser riskini daha fazla azaltabilir

Yapılan yeni bir araştırma, servikal lezyonların tedavisinde HPV aşısı kullanımının kanser riskini daha fazla azaltabileceğini ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Servikal lezyonları tedavi ederken HPV aşısı eklemek kanser riskini daha fazla azaltabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yeni bir araştırma, kanser öncesi servikal lezyonları çıkarmak için ameliyat sırasında , HPV aşısının enjeksiyonunun gelecekteki lezyonları önlemeye yardımcı olabileceğini ortaya koydu. 

Bulgular büyük bir potansiyel gösterse de, araştırmacılar hala daha titiz araştırmalara ihtiyaç olduğunu vurguladılar.

Çalışma yazarı Dr. Maria Kyrgiou, "Bu araştırma çok önemli, çünkü bir aşıyı bir halk sağlığı politikası olarak tanıtmaya çalıştığınızda, çok büyük veriye, etkinliğe ve maliyet etkinliğine sahip olmanız gerekir. Bu popülasyonda aşının tanıtılmasını denemek için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum." dedi.

Araştırma ekibi, ikisi randomize, kontrollü çalışma, 12 gözlemsel çalışma ve dört verinin yeniden incelenmesi dahil olmak üzere 18 çalışmayı analiz etti. Ortalama takip süresi üç yıldı.

Genel olarak, bulgular, ameliyat sırasında aşılanan hastalarda, aşı olmayanlara kıyasla yüksek dereceli, pre-invaziv hastalığın tekrarlama riskinin %57 oranında azaldığını gösterildi.

Hastaların kanser öncesi lezyonlarda %74'lük bir azalma gördüğü HPV 16 ve HPV 18 olarak bilinen iki yüksek riskli HPV tipine bakıldığında daha da olumlu sonuçlar görüldü.

Yazarlar, verilerin azlığı, yanlılık olasılığı ve gözden geçirilen kanıtların kalitesi nedeniyle bulguların kesin olmadığını belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre , HPV virüsü serviks kanserlerine değil, aynı zamanda vulva, vajina, penis veya anüs kanserine de neden olabilir . Ayrıca dil kökü ve bademcikler de dahil olmak üzere boğazın arkasında orofaringeal kansere ve genital siğillere neden olabilir.

Aşı, lezyonları önlemede oldukça etkili. Bu nedenle, gelecekteki enfeksiyonlara karşı korunmak için 11 yaş civarındaki kız ve erkek çocuklara önerilmektedir.

Bulgular BMJ'de 3 Ağustos'ta yayınlandı .

hpv asisi
servikal lezyonlar
kanser riski
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir