Medimagazin logo

Sendika şube başkanından ilginç talep: Hekim dışı sağlık personeline hekim olma yolu açılmalı

Anadolu Sağlık-Sen Ankara Şube Başkanı Muhammed Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hekim dışı sağlık personelinin de hekimliğe geçiş yapabilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sendika şube başkanından ilginç talep: Hekim dışı sağlık personeline hekim olma yolu açılmalı
Muhammed Kılıç
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Anadolu Sağlık-Sen Ankara Şube Başkanı Muhammed Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu. Sağlık Bakanlığı'nda kast sistemi uygulandığını iddia eden Kılıç, hekim dışı sağlık personellerinin de hekimliğe geçebilmesi gerektiğini ifade etti.

“Bugün sağlık çalışanları arasındaki ayrımın daha fazla körüklenmesi maalesef birilerinin işine geliyor. Kast sistemi sadece Hindistan'a özgü bir sistem değildir. Sağlık Bakanlığı'nda kast sistemi uygulanıyor." ifadelerini kullanan Kılıç, “Bugün canhıraş bir biçimde çalışan hemşirelere, laborant ve röntgen teknisyenlerine de hekim olma yolu açılmalıdır. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndaki bürokratik, oligarşik yapı maalesef bunun önünü tıkamaktadır. “ dedi.

Bakanlığa sağlık personellerinin de hekim olabilmesi gerektiği çağrısında bulunan Kılıç, “Bugün neden röntgen teknisyeni sahadaki çalışmasıyla teorik ve pratik bilgilerinin birleşmesinden dolayı neden radyoloji uzman hekim olamıyor. Benim buradan bakanlığa çağrımdır; Hekim dışı sağlık personelinin hekimliğe geçebilmesinin önü açılmalıdır” dedi.

Kılıç, gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı videoyu kaldırdı.

anadolu sağlık sen
sağlık çalışanları
hekim
hekim dışı sağlık personeli
Yorum (101)
opr
bunları biz bişey yapmadığımız için hakediyoruz sızlanıp duruyoruz diğer sendikalardan medet umarak olmaz LÜTFEN HEKİM SENDİKALARINA SAHİP ÇIKALIM sendikalılaşalım....
35
Cevapla
Dr
yorum yapamadım. nefesim kesildi, nutkum durdu. daha neler duyacağız bu sendikalarından. hak arama kelimesinin anlamı kayboldu.
21
Cevapla
ahmet yılmaz
Olay amele pazarına döndü. Toplumdaki eğitim düzeyi en yüksek meslek kolu hekimlik. Arkadaşın eğitimi???? Ben de hekim olacağım diye ortaya çıkmış. Yazık, olayı sadece sahada çalışmak zannediyor. Kaale almayın.
51
Cevapla
muhibbi
Başkan haklı cemaat-i medimagaziyyyn. Eksikleri de ben tamamlayayım. Bahsettiği diğer personel de artık; Na düşükse müdahalesini yapar P yüksekse EKG sini yorumlar Kranial CT sini yorumlar (resmi raporlar bu ara çok problemli raporlanmakta hani: onun da sorumluluğunu üstlenir) Gece 02:45 te kanama kontrolü yapar Laboratuvar çalışanları da Tazocin in dozunu ayarlar, Co-Vid tedavisinde dozajları ayarlar Radyolojinin elemanları kırığı yerine koyarlar (azıcık kol bacak deforme oldu mu ben buna tam ap tam yan pozisyon vermeyip !?!?!; damarı siniri yaralarım diye imtina ediyorlardı ya hani ;) ) ve alçısını yaparlar, alçı sonrası redüksiyon grafisini yorumlayıp ameliyatlık olanı ameliyata alırlar Daha fazla yazacaktım ama eminim, tohtur dışı personelin eminim şu an beyni yanmıştır. Soğuma sonrası son söz: Yardımcı sağlık personeli tohtur la ilgili bir fikir beyan etmeden önce güzelce bir elini yüzünü yıkasın, deriiiiiiiiiin bir nefes alıp bir daha düşünsün. Tohtur milletine gelince: aşk ile çalışmaya devam ediniz....
11
Cevapla
Mustafa
Arkadaş pratisyenliğide beğenmiyor. Direk radyoloji uzmanı olmalı diyor. Korkarımki ki bizde hekim sendikalarına sahip çıkıp hakkımızı aramassak bu söylemler bir gün gerçek olabilir. Anestezi teknisyeni anestezi uzmanı, ebe kadın doğum uzmanı laboran biyokimya uzmanı olmak ister. Bir kaç gün önce sarı sendika başkanı herkesin emeği alın teri eşit demişti hatırlarsanız. Karşılığında gençliğimizi verdiğimiz emeğimiz Mesleğimiz nasılda sıradanlaştırıldı. Biz sessiz kaldıkça hergeçen gün cüret leri artıyor farkındamısınız @hekimsen, @hekim_birligi @Tabip_Sen
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir