Medimagazin logo

Savcılık, hastaneye 'disiplin soruşturması aç' yazısı yazabilir mi?

Hasta mahkumu jandarma nezaretinde muayene etmeyi reddettiği için yargılanan ve geçtiğimiz günlerde 'beraat' eden Midyat Devlet Hastanesi doktoru Sadık Çayan Mulamahmutoğlu'nun yargılanma sürecine ilişkin ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.
Kaynak: AKŞAM - Doruk ÇAKAR
Savcılık, hastaneye 'disiplin soruşturması aç' yazısı yazabilir mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Dr. Mulamahmutoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatılması için de devreye girdiği ve bu amaçla, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne 'emir' niteliğinde iki ayrı yazı gönderdiği belirlendi. Yazılardan ilkinde, Dr. Mulamahmutoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatılması talimatı var. Bu yazısına cevap alamayan Savcılığın, Başhekimliğe gönderdiği ikinci yazıda ise ilk yazıya neden yanıt verilmediği sorularak, hastane yöneticileri hakkında da 'görevi kötüye kullanma' suçundan işlem yapılabileceği uyarısı yer alıyor. Hukukçular, 'Savcılık makamı başhekimliğe gönderdiği yazıyla yasaların tanıdığı yetkiyi aşmıştır' dedi.

savcılık
hastaneye
'disiplin
soruşturması
aç'
yazısı
yazabilir
mi?
Yorum (5)
haksız savcı
Bu savcılar hakkında soruşturma açılmalı.ibreti alem için kamuoyunda gündemde tutulmalıdır.
0
Cevapla
halil
Ne cüretle savcılık makamı kendini hekimlerin amiri konumunda görüp, emir niteliğinde isteklerde bulunuyor. Başhekimlik neden bu kadar pasif bir role bürünüyor, savcı hakkında görevi kötüye kullanma davası açmıyor anlamak güç.
0
Cevapla
ercan taner
657. DMK CEZAİ KOVUŞTURMA İLE DİSİPLİN KOVUŞTURMASININ BİR ARADA YÜRÜTÜLMESİ: Madde 131 - Aynı olaydan dolayı memur hakkında ceza mahkemesinde kovuşturmaya başlanmış olması, disiplin kovuşturmasını geciktiremez. Memurun ceza kanununa göre mahkum olması veya olmaması halleri, ayrıca disiplin cezasının uygulanmasına engel olamaz. ancak savcılık ben bu kişi hakkında 4483 sayılı kanunu by pass ederek beklemeden iddianame hazırladım dava açtım haberin olsun şeklinde bilgilendirme yazı yazabilir. sonucu ne oldu sen ne yaptın diye başhekimliğe soramaz.
0
Cevapla
ey
Daha bu ne ki arkadaşlar, bir bilseniz ne yazılar geliyor başhekimliğe savcılıktan...
0
Cevapla
Gökay Çetin
657 nin 131.maddesinde adli ve idari soruşturma birlikte yürütülemez,CMUK da çeşitli içtihatlarla bunu ortaya koyuyor,ancak Adli soruşturmanın bitimine müteakip berat yada ceza gelişmesi halinde sonuçlar İdari soruşturmada kullanılabilir,Savcılar da bazı konularda görev yetkilerini aşıyorlar.Örneğin telefon dinleme ve tespiti sadece Katalog suçlarda TİB den istenebilmesi ve istisnai olmasına rağmen her önüne gelen suç duyrusunda onca delil elinde olmasına rağmen telefon kayıtlarını istiyor ve İdari soruşturma yapan muhakkike uzatıyor ve doktorun yüzlerce görüşmesi ayağa düşürülüyor bu konularda hemen dava açmanızı öneririm.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir