Medimagazin logo

Sahte denklik belgesiyle tıp ve eczacılık okuyan şüpheliler adliyeye sevk edildi

İstanbul'da sahte denklik belgeleriyle üniversitelerin yabancı kontenjanından faydalandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: DHA
Sahte denklik belgesiyle tıp ve eczacılık okuyan şüpheliler adliyeye sevk edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin Türkiye’de orta öğretim kurumlarından mezun oldukları halde, yurt dışında eğitim görmüş gibi göstererek milli eğitim müdürlüklerinden sahte denklik belgesi temin edip üniversitelerin yabancı öğrenci kontenjanından faydalandığını belirledi.

 Şüphelilerle ilgili çalışma başlatan polis, bu kişilerin temin ettikleri sahte belgelerle üniversitelerin tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlerinde eğitim gördüğünü tespit etti.

Çalışmaların ardından İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak’ta şüphelilere ait adreslere operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda sahte eğitim-öğretim denklik belgesi düzenlemek suretiyle, yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırarak okuyan, mezun olan ve çalışan 30 şüpheli yakalandı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Sahte denklik belgesiyle üniversitelere girenlerle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı!


 


 

sahte denklik belgesi
istanbul
universite
Yorum (2)
Dr.Cevdett
memlekette kontrol mekanizması yok maalesef pek çok alanda. meydanı boş bulan çok..............
4
Cevapla
S.Serdar
ya bitirenler ve çalışanlar varsa.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir