Medimagazin logo

Sağlıkçılardan zam teklifine tepki

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Konya Şube Başkanı Hüseyin Olgun, hükümetin teklif ettiği zam oranını eleştirirken, sektörel sorunlara dikkat çekti.
Sağlıkçılardan zam teklifine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Olgun, düzenledikleri ankette hemşirelerin yüzde 69'unun mesleğini icra ederken şiddete maruz kaldığını sonucunun ortaya çıktığını söyledi. Kamu çalışanlarının sabrının tükendiğini ifade eden Olgun, sorunların çözümü için harekete geçilmesi ve çalışanların iş hayatlarını kolaylaştıracak imkanların kendilerine sunulmasını talep etti. Olgun, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde memura teklif ettiği zam oranına tepki göstererek, "Ekonomiden uzak, insan, ve vicdani olmayan böyle bir teklifin müzakeresi bile olamaz. Bu teklifi hükümeti adil gelir paylaşımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bir tekliftir. Hükümetin memura verdiği3+3 zam teklifinin her kelimesini reddediyoruz. Bu teklifin üzerine yapılacak göstermelik iyileştirmeler memurun derdine deva değildir" şeklinde konuştu.

Konya Numune Hastanesi'nin taşınma sürecinde sağlık çalışanlarının ulaşım ve güvenlik konularında mağdur olduğunu ileri süren Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Olgun, bu sorunların makul ve hızlı bir şekilde çözülmesi için yetkililerin hassasiyet göstermesini istedi.

sağlıkçılardan
zam
teklifine
tepki
Yorum (5)
E Efe
Sen bir polise neredeyse bir doktordan daha fazla para ver birileri bir masada oturarak para kazansın ve daha bunun gibi pek çok adaletsizlik yaşansın birde hizmet bekle yemezler...Bundan böyle sabah mesaiye gelip bir şekilde günü oyalanarak geçirmeyi düşünüyorum riske girmeden öyle ya üç kuruş veriyorsan daha fazlasını bekleyemezsin
0
Cevapla
mete şahin
Bu zam yapan kişiler kendilerinin %45 zammını bir gecede çıkartılar.. ben şu gerçegi görmezlikten gelen memurların akıl tutulması yaşadıgını düşünüyorum...bu kabul edilemez kesinlikle.... risk, dayak, ömrün yarısı masada kitaplarda boğuşmakla geçen, gecen gündüzün kahrolmuşsun artık meslegin yükünden... seni diğer memurlarla aynı degerlendirdiği gibi zamanını da 6 ay sonra % 3 veriyor bu HALKA ZÜLUM dur..HAK yenmesin yetki almış beyinler.....yeterrrrr
0
Cevapla
alican
10 yıldır performans alamayan mağdur edilmiş SB dışında çalışan mazlum hekimlerin 3600 ek göstergesi olana 5000; 3000 ek göstergesi olana 4400 verilmeli, ayrıca geriye dönük mağduriyetleri için makul bir tazminat ilave edilmeli ki adaletsizlik biraz giderilmiş olsun...
0
Cevapla
Metin
Kurumlarda çalışan 6000 civarı sağlıkçının performans ve döner alamaması bu kanunun yanlış, eksik, adaletsiz düzenlenmesindenve uygulanmasından kaynaklanıyor. Yıllardır mağdur edilen bu kişiler için acilen ek denge tazminatı adı altında bir düzenleme yapılmalı ve derhal uygulanmalıdır.
0
Cevapla
drkimbıl
3 krş a nasılki 5 yıldızlı otelde kalamıyorsan kaliteli hizmetde bekleyemezsin,17 yıllık dr um,uzmanım,aldığım para 2000 tl,mesleği bile olmayan sorumluluğu hiç olmayan bazı düz memurlara bile fazlası verilirken sorumlular başka tarafa bakıyor,artık bizde başka yöne bakacağız..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir