Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına 'işaret dili' eğitimi

Antalya'da işitme engellilerin sağlık hizmetlerinden daha rahat faydalanabilmeleri amacıyla, sağlık çalışanlarına "işaret dili" eğitimi veriliyor
Sağlık çalışanlarına 'işaret dili' eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA  - Antalya'da kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına, işitme engellilere daha rahat iletişim kurabilmeleri amacıyla "işaret dili" eğitimi veriliyor.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmanlı Salonu'nda verilen eğitimin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, işitme engellilerin sağlık kurumlarından daha iyi hizmet almaları için çalışma yaptıklarını söyledi.

İşitme engellilerin sağlık kurumlarına geldiğinde sağlık personeliyle iletişimini sağlayacak personele ihtiyaç duyulduğunu anlatan Taş, sosyal devlet ilkesi çerçevesinde bu doğrultuda sağlık çalışanlarına yönelik "işaret dili" eğitimini başlattıklarını ifade etti.

Eğitimleri 24 kişilik gruplar halinde gerçekleştirdiklerini belirten Taş, "Bugüne kadar 45 kişi eğitimden faydalandı. Eğitimler gönüllülük esasına göre yapılmakta. Her kurumda 24 saat içerisinde bu hizmeti verecek biçimde kaliteli elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Diş Hekimi Zeynep Aksel de işitme engelli hastalarla iletişim konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çekti. Eğitimin kendileri için çok yararlı olacağına değinen Aksel, eğitimler sayesinde işitme engellilere daha kolay hizmet sunabileceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, eğitim alan sağlık personeline sertifikaları verildi.

sağlık
çalışanlarına
'işaret
dili'
eğitimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir