Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı'ndan süt açıklaması: Yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmadı

Sağlık Bakanlığı, okul sütü projesi kapsamında dağıtılan sütlerden rahatsızlanan vakalardan yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmadığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan süt açıklaması: Yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün uygulamaya başlanan“Okul Süt Programı” ile kamuoyumuza yansıyan sağlık problemleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Süt, içeriğinde bulunan besin öğeleri itibarıyla özellikle büyüme gelişme çağında olan çocuklarımızın belirli düzeyde tüketmesi gereken temel bir gıda maddesidir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ülkemizde süt tüketiminin yıllık kişi başına 24-26 litre olduğu bilinmektedir. Bu durum Avrupa Birliği'nde 89 litre Avustralya’da 107 ve ABD’de 83 litredir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın da desteklediği “Okul Süt Programı” Milli Eğitim Bakanlığı'mız tarafından okullarımızda başlatılmıştır. Okullarda süt dağıtımından sonra Adana, Antalya, Sakarya, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Eskişehir, Konya, Kırıkkale ve Samsun illerimizde bazı sağlık problemlerinin görüldüğü raporlanmıştır. Vakalar hafif seyirli olup yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır." denildi.

Söz konusu program çerçevesinde dağıtılacak olan sütlerin tüm okul çağı çocukları kapsayacağı için çeşitli şikâyetlerin görülmesi ihtimal dâhilinde olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Okul çağı çocuklarında inek sütüne alerji binde 5 oranında bildirilmektedir. Süt şekerine karşı tahammülsüzlük ise daha çok 7-8. sınıflarda görülmekte olup bulantı, kusma ve ishal belirtileri gösteren bir durumdur. Süt alerjisi için ailelerden önceden bilgi alınmak sureti ile bu çocukların program dışı tutulmaları; süt içimini takiben 6 saat içinde oluşabilecek şikâyetler için de sağlık kurumlarına yönlendirilmeleri hususu önceden belirlenmiştir. Bu kapsamda yukarıda adı geçen illerde halk sağlığı müdürlüklerimiz tarafından gerekli müdahaleler derhal yapılmış olup, izleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir."

sağlık
bakanlığı'ndan
süt
açıklaması:
yatarak
tedavi
gerektiren
bir
durumla
karşılaşılmadı
Yorum (6)
demir bulut
nedense süt alerjisi şehirlerde 1 yada 2 okulda görülmüş!nasıl bir istatistik bu.sütün bozuk olma ihtimali yok yni öyle mi
0
Cevapla
timucin
bence de sütten deil bahar allerjisi olabilir
0
Cevapla
timucin
çocuklar sütünü içerken tabletiyle oynayacak paşa paşa büyüyüp gidecek... 1.derslik yok 2.öğretmen yok 3.mevcut okullarda "temiz içme suyu" yok. 4.mevcut okullarda "sabun" yok 5. mevcut okullarda "temiz tuvalet" yok 6.mevcut okulların bir çoğunda ısınma problemi had safhada
0
Cevapla
İG
Bu süt dağıtımı bana Tunceli deki suyu olamayan evlere çamaşır makinesi, buzdolabı dağıtımını hatırlattı.
0
Cevapla
hbö
bunun çözümü, kupon'dur. üstüne isim yazılı olan ve aileye teslim edilen kupon ile, anlaşmalı gıda satıcısından süt/ yoğurt/ peynir vb alınması doğru olur. okulda kuru kuruya verilecek sütün, yenilecek yoğurdun veya ayranın bir faydası olmaz. ayrıca şık bir durum da değildir. üstüne isim yazılı olan ve böylece satılamayan, kimlik kontrolü ile alınabilen gıdalar en doğru yöntemdir. bir de laktoz intoleransı haritası çıkarılıp, kimin neye duyarlı vb. olduğu bilinmelidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir