Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Gerçek kişi verilerine erişim mümkün değil

Sağlık Bakanlığı, sağlık verilerinin, cumhuriyetin kuruluşundan beri toplanarak, istatistiksel analizlerde kullanıldığını bildirdi. Bakanlıkça toplanan verilerin güvenliğinin teknik, idari ve hukuki güvence altında olduğu belirtilen açıklamada, “Gerçek kişi verilerine hiçbir surette erişim mümkün olmamakta, bu veriler gerekli şekilde şifrelenerek, maskelenerek, 27001 bilgi güvenliği sertifikasyonuna sahip bir veri merkezinde tutulmaktadır. Hiçbir seviyede hiç bir bakanlık çalışanı, kişi bazında sağlık bilgisine ulaşamamaktadır.“ denildi.
Kaynak: CİHAN
Sağlık Bakanlığı: Gerçek kişi verilerine erişim mümkün değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında, Bakanlık tarafından sağlık verilerinin kayıt altına alınabilmesi amacıyla uygulamaya konulan ve 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren muayenehanelerin de veri gönderiminin zorunlu hale getirildiği ‘Sağlık Net’ sistemi ile ilgili bazı gerçek dışı haber ve yorumların yer aldığını duyurdu.

Sağlıkla ilgili her türlü verinin toplanmasının hayati önem taşıdığı kaydedilen açıklamada; bu verilerin cumhuriyetin kuruluşundan beri Sağlık Bakanlığı tarafından toplandığı, istatistiksel analizlerden geçirilerek planlama ve hizmet sunumunda belirleyici olarak kullanıldığı vurgulandı. Bu kapsamda, uzun yıllardan beri kişisel sağlık verilerinin de toplandığı, ancak hastalar ile karşılaşan ilk sağlık görevlisinden başlayarak tüm aşamalarda kişi mahremiyetine gerekli özen gösterildiği, kişi mahremiyetinin dikkatle korunduğu ifade edildi.

sağlık
bakanlığı:
gerçek
kişi
verilerine
erişim
mümkün
değil
Yorum (4)
şahin öztürk
Bu resmi olarak söylenilmesi ve olması gerekendir..Gayri resmi olarak kullanılmayacağı garantisini nasıl vereceksiniz..
0
Cevapla
kadir gürses
Külliyen yalan. Kimlik bilgilerine ulaşılamıyor da , özel laboratuarda gebelik testi yaptırıp müspet çıkanlar, aile hekimleri tarafından nasıl arandı.Bunu bir izah edin.
0
Cevapla
sevgi akçal
Muayenehanemde kayıtları klasik dosya sisteminde tutuyorum.Şimdi bilgisayar sistemimi kurmak zorunda mı kalacağım? Her ay zaten kaç spiral taktığımı, kaç gebe takip ettiğimi ilgili formları doldurarak sağlık müdürlüğüne zaten bildiriyorum( yalnız bu formlarda asla kimlik bilgisi yok, sadece sayısal bilgi veriliyor) Kimlik bilgileri olmayacaksa kurulmak istenen sistemin bu gün künden ne farkı olacak? Bence amaç bilgisayar programı satan birileri kalkındırmak ve kişileri fişlemek( kimlik bilgileri gizli kalacak lafı büyük bir yalan).
0
Cevapla
Tuğba
Nasıl Yani?? Ben, şimdi, bana açılmayan , bana gösterilmeyen, hastanın geçmiş ilaç bilgisini, Hastanın TC numarasını herhangibir eczaneden girince görebilirken (mecburiyetten denedim-60 yaşında ki hastamın "Kaşıntı" hastalığına 4. kutu Itraspor kullanımına engel olmak için-(Kaşıntısı Makatta) Nasıl oluyor da hiç kimse bu mahrem bilgiye ulaşamıyor. Haaa.. bu arada, hastamızın her türlü hastalığını bilmekle mükellefken biz aile hekimleri (Nedennn!!!??) hala bu mahrem bilgiye ulaşamıyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir