Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı Gazze için harekete geçti: 20 uzman hekim gidiyor

Sağlık bakanlığı Refah sınır Kapısında kurulacak hastanenin fizibilitesini yapmak üzere 20 uzman hekim yolluyor
Sağlık Bakanlığı Gazze için harekete geçti: 20 uzman hekim gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"GAZZE’YE YARDIM AMACIYLA, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak.

Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek.

Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır.

Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır.

Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek!

İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli."

gazze
saglik bakanligi
doktor
Yorum (3)
osman kul
islam dünyası böyle eziklik görmedi. anca yaralılara yardıma gidiyor. ölüler gömmek için cenaze aracı da gönderin bari. onlar öldürdükçe gömersiniz
Cevapla
Yorumsuz
tabii ki destek verilmeli. salgında, savaşta, depremde selde felakette sağlık personeli askerimizle en önde. askerimize nasıl söz söyletmiyor, dövülmesine izin vermiyorsak, sağlık personelimizi de korumalıyız. bu vatandaşlık görevi olmalı. yolları açık olsun.
Cevapla
Ortopedi
sakarya'dan göndersinler çünkü zorla gönderdikleri istifa ediyor.ozel hastaneler için bu daha iyi
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir