Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, e-reçete ile ilgili bilgi verdi.

Kaynak: TRT
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, e-reçete ile ilgili bilgi verdi.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da e-reçete uygulamasının özel hastanelerde ve aile hekimliğinde uygulanmaya başlandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr.Recep Akdağ’ın açıklamaları şöyle:

 "E-reçete uygulaması sosyal güvenlik kurumumuzun ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte geliştirdiği bir uygulama şuan da özel hastaneler ve aile hekimlerinde başlıyor. Devlet hastanelerinde henüz başlamıyoruz. Biraz sistemin geliştirilmesini bekliyoruz. Başlamak için ufak tefek halledilmesi gereken kısımlar ortaya çıktı. Ancak netice itibariyle hayırlı bir başlangıç inşallah hayırlı olur. "

sağlık
bakanı
recep
akdağ
e-reçete
ile
ilgili
bilgi
verdi.
Yorum (2)
se
Sorun güvenlik ve imza; bunlar sağlanmadığı sürece kimse sorumluluk almaz, o yüzden bu iş baştan olmadı. Reçetelere ilaç ekleme, değiştirme, silme, ilaç yazılmamış hastaya sonradan reçete düzenleme gibi sahtekarlıklara açık bir sistem, ıslak imza olmadan yapılmamalı, dopktor kendi yazdığı bir reçeteyi bile ret edebilir.
0
Cevapla
fb
işte bu habere çok sevindim,80 hasta muayene edipte her hasta için ektradan 5 dk daha ayırıp reçete düzenlemek çok yorucu olacaktı, ayrıca sürekli başka elemanlarla çalışıyoruz, şifremizi her birine güvenip teslim etmek ne kadar doğru
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir