Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun Sağlık Çalışanlarına Mesajı:

 Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun Sağlık Çalışanlarına Mesajı:
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnsan hayatı gibi önemli ve kutsal bir gaye uğruna büyük meşakkatle çalışmalarını yürüten meslektaşlarım, değerli sağlık çalışanları;

Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir kulvarında bayrağı devralan bir meslektaşınız olarak, sağlık hizmetlerini, tüm dünyanın imreneceği bir seviyeye taşıyan emeğiniz ve gayretleriniz için Hükümetimiz ve halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Hükümetimiz döneminde başlayan ve 11 yılı geride bıraktığımız SağlıktaDönüşüm Programı ile sağlıkta ulaştığımız nokta, ülke insanımızın büyük teveccühünü kazanmıştır. Halkımızın sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştığı, sağlık hizmeti anlayışının dünya çapında bir değer haline taşındığı böylesine büyük başarının ardındaki gerçek kahramanlar sizlersiniz.

Sayınız az, iş yükünüz fazla olduğu halde, halkımıza hizmet için ortaya koyduğunuz emsalsiz özveri her türlü takdirin üzerindedir.

“İnsana, hayata hizmet” gibi asil bir hedef uğruna çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Sorunlarımızı sürekli iletişim halinde olarak aşmaya çalışacağız. Her zaman yanınızda, yanı başınızda olmaya gayret edeceğiz. Sağlıkta Dönüşüm hedeflerimizi, vizyonumuzu beraber oluşturmaya çalışacağız.

Bu duygularla hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

sağlık bakanı
mehmet müezzi̇noğlu
Yorum (64)
Dr.Cevdett
İşte bizi anlayan bir bakan.Umarım bu söylenilenler zamanla unutulup dumura uğramaz.Acil eylem planı olarak ilk yapılacak iş genelde tüm sağlık personeli ve özelde hekimlerin dip yapmış moral ve motivasyonunu yükseltmek olmalıdır. ''Sayınız az, iş yükünüz fazla olduğu halde, halkımıza hizmet için ortaya koyduğunuz emsalsiz özveri her türlü takdirin üzerindedir.''Bu cümle bile sıkıntılarımızı bilmeleri adına çok önemli.
0
Cevapla
Ahmet Yılmaz
Tam gün yasası ile özelde binlerce lira bıçak parası veriyoruz. Üniversitelerdeki öğretim elamanlarına azbir ücret karşılığı ameliyat olabilecekmiyiz? Tamamlayıcı SAğlık Sigortası Avrupa ve abd deki gibi değil geçirilmiş hastalığı sorguluyo9r, abd deki gibi geçmiş hastalığı sorgulamak yasaklanacak mı
0
Cevapla
mehmet kutlu
Bir kere de bize sizin sıkıntılarınız nedir diye sorulacakmı şimdi? İnanılması zor geliyor...
0
Cevapla
mahmut ademoğlu
Sayın bakanım,öncelikle yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun.Gönülden başarılar diliyorum.Batı Trakya Türk'u olarak rahmetli Dr.Sadık Ahmet'i ve Prof.Dr.Nihat Bengisu hocamızı tanımak kısmet oldu.Kıymetlerini anlatmaya kelimeler yetmez,zaten tanıyorsunuzdur kendilerini.Sizden beklentilerimiz: 1-Allah rızası için önce meslek örgütlerini,sendikaları bir dinleyin. 2-Sahte puanlarla,gereksiz ve sahte ameliyatlarla iyice yozlaşan performans sisteminin keyfi %70 ek puan darbesiyle iyice cılkı çıkmıştır.Temel maaşı ve sabit ek ödeme miktarını uygun makul bir seviyeye çekip performans kısmını %25 in altına indirin.Yoksa ne sahte ve gereksiz ameliyatlar biter,ne de çalışma barışı sağlanır.Hele şu %70 ek puan işi çalışma barışını iyice bozmuştur.Başhekimlerin takdirine bırakılmış ama tek yanlı denetim(?) yapılmıştır.Verdiklerine niye verdin diye sorulmamış denetlenmemiş ,vermediklerine sözde itiraz yolu açılmıştır.İtirazı inceleme komisyonu ne itirazını kabul ettiklerini niye kabul ettiğinin gerekçesini açıklamış ne de reddettiklerini niye reddettiğinin gerekçesini açıklamıştır.Ali kıran baş kesen tavrıyla kimseye hesap vermem zihniyetiyle hareket etmektedir.Temelden hukuka aykırı ve hekimlere karşı hürmetsiz bir tavır içindedir.Kurallar açık kesin ve herkese uygulanabilir şeffaf olmalıdır.Beklentimiz budur.Sizi şahsen tanımıyoruz.Ama Nihat Bengisu hocamız gibi merhametli,salih bir müslüman iseniz mutlaka faydalı hizmetleriniz olacaktır.Göreviniz tekrar hayırlı uğurlu olsun.
0
Cevapla
Hakan Kara
Sayın bakan Öyle işler yapmalısınız ki sağlıkçılar sizi gönülden sahiplenip saygı duysun...Öyle şeyler yapmamalısınız ki eski bakana yapılan yorumlar size yapılmasın. İçimden bir ses sizin iyi niyetli iyi kalpli bir insan olduğunuzu söylüyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir