Medimagazin logo

Randevusuz muayene olmak isteyen baba-oğul görevi başındaki doktoru darbetti

Hastaneye randevusuz gelen baba-oğul, hastasını muayene eden kardiyoloji uzmanı ile tartıştı. Randevusuz muayene istekleri reddedilince hastasının önünde doktoru baba tuttu, oğlu yumrukladı.
Kaynak: Sözcü - Erdoğan SÜZER
Randevusuz muayene olmak isteyen baba-oğul görevi başındaki doktoru darbetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son dönemde yoğun istifaları ve açlık sınırındaki maaşlarıyla gündeme gelen hekimlere yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara Hastanesinde yaşanan hekime şiddet olayının ardından bugün de Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevi başındaki hekime şiddet uygulandı. Hastasının önünde baba-oğulun yumruklu şiddetine maruz kalan kardiyoloji hekimi Doç. Dr. Arslan Öcal, gözüne aldığı yumruk darbeleri yüzünden görevini yapamaz hale geldi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Doçent Öcal, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinde hasta muayene ettiği sırada muayene odasına iki kişi girdi. Randevuları olmadığı halde sonuç göstermek istediklerini belirten baba-oğul, Doç. Öcal'ın, yasal sistem gereği randevusuz hasta bakmasının mümkün olmadığını söyledi. Ancak ısrar üzerine önce sözlü tartışma başladı, ardından da baba-oğulun muayenedeki hastanın gözleri önünde hekimi darp ettiği bildirildi.

"Hakaret etmedim"

Doç. Arslan Öcal, saldırının ardından 'beyaz kod' vererek fiziksel saldırıyı hastanenin güvenlik personeline iletti. Polisin de devreye girmesiyle iki saldırgan ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Gözüne aldığı yumruk darbeleri nedeniyle rapor alan Doç. Öcal, polis tutanağına yansıyan ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Bugün saat 14.40'ta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinde hasta muayene ederken, tanımadığım iki kişinin içeriye girerek başka bir hastanede tedavi olduklarını, oradaki doktorun izinli olması nedeniyle sonuç göstermek için Gülhane'ye geldiklerini söyledi.

Ben de kendilerine randevu almaları halinde sonuçlarına bakabileceğimi belirttim. Randevu alamadıklarını söylediler. Ben de muayene etmekte olduğum hastayı gösterip, 'siz nasıl randevu aldınız' diye sordum. O da Alo 182 üzerinden randevu aldığını söyleyince, demek ki randevu alınabiliyormuş, şimdi çıkar mısınız? Hastamı muayene ediyorum, randevu alıp gelin, diyerek kapıyı kapatmak istedim.

Bana temasta bulundu. Ben de kendilerini engellemek için ellerimle, çekilin, diyerek hafifçe iteledim. 18-20 yaşlarındaki şahıs yumruk atıyor, diğeri de beni tutuyordu. Ben kendilerine hakaret etmedim, fiziki temasta bulunmadım. Muayene ettiğim hasta da buna şahittir."

gülhane eğitim araştırma hastanesi
doç. dr. arslan öcal
kardiyooji hekimi
Yorum (14)
RADYOLOG
haberi arkalara sıkıştırın.. alıştık şiddet haberlerine zaten..
20
Cevapla
sağlıkta
Ne bu yahu ? Kabus gibi... Nasıl bitecek, kim durduracak ?
35
Cevapla
Hekim
Bu şiddete artık bir DUR DEYİN!!! İnsanlar bütün öfkesini gelip doktorlara kusmaya başladılar.
41
Cevapla
Uzman
sürekli sadece şiddet haberleri yapılıyor. Ama lütfen sizde bu yanılgıya düşmeyin düşürmeyin.asıl can alıcı soruna ses olun kulak verin. Bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil MALPRAKTİS YASASIDIR Arkadaşlar bu algı operasyonuna alet olmayın, bizim ana sorunumuz şiddet değil, lütfen yapmayın etmeyin, bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil, malpraktis yasasıdır. Devlet büyüklerine sesleniyorum lütfen malpraktis yasasını halledin. Devletin bir doktora ölene kadar verdiği toplam paradan daha fazlası sadece 1 hastadan tazminat olarak isteniyor ve alınıyor. Oturun hesaplayın ben hesaplarım. Bakım sadece bir hastadan istenen tazminat 4-7 milyonu buluyor ki bir doktor günde 100 tane hasta bakıyor 4-5 ameliyat yapıyor. Ya bu kabül edilebilir mi ? Şiddet ücret ve diğer sorunlar hallolsa ne olur malpraktis yasası hallolmazsa. Çocuklarımıza 4-5 milyon TL lik tazminat kaynaklı miraslar mı bırakacaz ? Sağlık ve Adalet bakanlıklarından talebimdir. Aynen hakim ve savcıları verdikleri kararlardan dolayı devlet koruması altına aldığınız gibi Doktor ları da devlet güvencesine ivedilikle alınız. Özellikle malpraktis yasasını bir an önce çıkarınız. Özel ve kamu hiçbir doktora karşı dava açılamazsın isteyen devlete karşı açsın , hakim ve savcılarda olduğu gibi. Hatta sonuçlanmamış geçmişte açılan ve de devam eden davaları da kapsasın lütfen. Bu meslek başka türlü kurtulmaz. Ama bir an önce bu yasayı çıkarınız lütfen. Herkes yurtdışına kaçıyor işi bırakıyor erken emekli oluyor. Yapmayın etmeyin elinizi çabuk tutun lütfen. Bizim şiddet ten daha önemli ve can alıcı sorunumuz var oda malpraktis yasasıdır. Malpraktis yasası ile beraber şiddet yasası da revize edilir. Malpraktis ten kaynaklı tazminatlar hayatın normal akışına aykırı, lütfen bir an önce bu malpraktis yasasını çıkarınız. Hekimliğin sadece şiddet ücret gibi sorunlarını gündemde tutup asıl can alıcı sorunu olan malpraktis yasasını gündem yapmamak kabül edilemez, hekimler bu ülkenin en parlak beyinleridir lütfen yapmayın bari siz yapmayın asıl ve can alıcı sorunumuzun yeteri kadar gündeme getirilmemesine sessiz kalmayın alette olmayın. Bu haberler sadece şiddeti teşvik ediyor. Sadece şiddet gündem yapılırsa hükümette Kamuoyuda sadece şiddet sorunumuz varmış gibi algılar yorum yapar.
14
Cevapla
Ahmet Taha
Bir çok hastanede idareler görevlerini layıkıyla yapmıyorlar. Hasta Hakları Birimleri işlerini yapmıyor. Gizli saklı yerlere konumlandırılıp, torpilli kimseler görevlendiriliyor. Bir hasta veya yakını haksızlığa uğradığını düşündüğünde hakkını savunacak bir yer var mı ne yapmalı en ufak bir fikri yok. Saldırmak ve tehdit o kadar aleni ve doğal hale getirildi ki kendini haklı sanan kişi anında tehdit, hakaret ve saldırı yöntemine başvuruyor.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir