Medimagazin logo

Polisler için psikiyatri merkezleri geliyor

Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, Türkiye'nin tüm illerinde polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri açmayı planladıklarını söyledi.
Polisler için psikiyatri merkezleri geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik Çelik, 12 Kasım 2012'de kurdukları Emniyet-Sen'in teşkilatlanma sürecini hızla gerçekleştirdiklerini söyledi.

'Türkiye'nin ve Avrupa'nın en genç sendika kurucu başkanı' olduğunu anlatan Çelik, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında il ve ilçelerdeki temsilcilikleri belirlediklerini ifade etti.

Türkiye'de 254 bine yakın polisin bulunduğunu ve bunların çok ciddi sorunlarının olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Memurların bu sıkıntıları dile getirecekleri hiçbir platform yok. Bu sıkıntıları dile getirecek bir platformu sendika olarak düşündük ve kurmaya karar verdik. En fazla ölen, en fazla intihar eden, en fazla işten atılan, en fazla kendi kurumu ve devletle mahkemelik olan, kendi yönetmeliklerinin, müdürlüklerinin verdiği cezayı mahkemede bozduran bir meslek grubuyuz. Bunun gibi birlerce sorunun çözümü için Emniyet-Sen'i kurmak zorundaydık.'

Psikiyatri merkezleri açılacak

Emniyet teşkilatındaki intiharlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle devam etti:

'Türkiye'de polislerin çok ciddi sorunları var. Yılda ortalama 62-63 polis intihar ediyor. Son yıllarda polis memurlarındaki intihar oranı artış göstermeye başladı. Sorunların çözümü için ciddi anlamda kanun düzenlemesi, polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri kurulması ve daha rahat bir çalışma ortamının sunulması gerekiyor. Yoksa intiharlar her gün devam edecek. Artık intiharlar polis memurları seviyesinden çıkıp üst derece rütbelilerin arasına da girmeye başladı.'

Çelik, teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıktan sonra bu konuyu detaylı bir şekilde ele alacaklarını ifade ederek, 'Türkiye'nin tüm illerinde polislere yönelik psikiyatri merkezleri açmayı planlıyoruz' dedi.

polisler
için
psikiyatri
merkezleri
geliyor
Yorum (3)
tıp doktoru
sağlık bakanlığına sormadan nasıl açacaksınız? devlet hastanelerinde psikiyatrist açığı var polise özel ancak psikologlar olur, psikiyatri açığı çok fazla, günde 50 den fazla hasta bakıyor psikiyatri hekimleri
0
Cevapla
Ertem Küçükgıdılı
Geri göreve alınma korkusuyla çok sayıda polis psikiyatrik tedaviden uzak duruyor. Benim bir kaç polis arkadaşımı, arkadaşım olan psikiyatri uzmanı arkadaşa hastane kayıdı yaptırmadan muayene ettirmiştim. İlaç tedavilerinin ardından hayatları değişti, toparlandılar.
0
Cevapla
dr
doktorlar ve sağlık personeli için de açılsın
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir