Medimagazin logo

Parkinson tedavisinde yan etkileri azaltacak kombinasyon!

Günlük bir kapsül, standart ilaç tedavilerinin yan etkileri olmadan Parkinson hastalığını erken tedavi edebilir ve semptomları hafifletebilir
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Parkinson tedavisinde yan etkileri azaltacak kombinasyon!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yavaş salınan bir formülde düşük dozlarda verilen iki mevcut Parkinson ilacının, pramipeksol ve rasagilinin bir kombinasyonunu içeriyor. Buradaki fikir, tamamlayıcı mekanizmalarının beyindeki dopamin seviyelerini artırmak için birlikte çalışmasıdır.

Düşük dozların kullanılması, ilaçların çok daha yüksek dozlarda tek başlarına kullanıldıklarında ortaya çıkan hoş olmayan yan etkilere neden olmayacağı anlamına gelir. Yan etkiler arasında kas spazmları veya zayıflığı, mide bulantısı, baş dönmesi ve uyku problemlerini bulunuyor.

Yakın tarihli bir çalışmada, P2B001 olarak bilinen yeni düşük doz kombinasyonlu ilacı alan hastaların semptomlarında standart bir tedaviyle görülen aynı iyileşmeler görüldü, ancak önemli ölçüde daha az yan etki görüldü.

İlaç tedavisine gecikmeden başlanabilecek

Yeni kombinasyon P2B001, düzenleyici otoriteler tarafından onaylanırsa bu, hastaların semptomlar kötüleşene kadar izlenmek yerine teşhis konur konmaz ilaç tedavisi alması anlamına gelebilir.

Şu anda pek çok doktor, hastaların diskinezi (örn. titreme ve titreme) gibi komplikasyonlar geliştirmesini önlemek için ilaç tedavisine başlamadan önce semptomların daha şiddetli hale gelmesini bekliyor.

Yeni teşhis edilmiş Parkinson hastalarıyla yapılan bir çalışmada 147 hasta P2B001 aldı ve 72 hasta tek başına pramipeksol ile tedavi edildi.

12 hafta sonra, her iki grupta da semptomlarda benzer bir iyileşme oldu, ancak P2B001 grubu mide bulantısı, baş dönmesi ve kalp ritmi sorunları gibi yan etkiler önemli ölçüde daha az görüldü ve en önemlisi, gündüz daha az uyku hali bildirdi.

"20 yıldır gördüğüm en iyi tolere edilebilirlik"

Amerikan Nöroloji Akademisi'nin yakın tarihli bir konferansında denemenin sonuçlarını sunan ABD'deki Toledo Üniversitesi'nde nöroloji profesörü olan Lawrence Elmer, "Parçaların toplamı, tek tek bileşenlerin kendisinden çok daha büyük. Parkinson hastalarını tedavi eden klinisyenlerin en büyük sorularından biri, "Yeni tanı almış hastalara ne ile ve ne zaman başlamalıyım?" Klinisyenlerin hastalara neye başlayacaklarını bilememeleri, yetersiz yönetildikleri için bu hastalara bakım maliyetinde artışa yol açıyor. Amaç, neredeyse 20 yıldır bir bileşikte gördüğüm en iyi tolere edilebilirlik ile, bu hastaların büyük çoğunluğunda işe yarayacak, Parkinson teşhisi konan her yeni hastaya kelimenin tam anlamıyla verilebilecek bir bileşik tasarlamaktı." dedi.

parkinson
ilac
pramipeksol
rasagilin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir