Medimagazin logo

Özel sağlık tamamlayıcı sigortayla gelişecek

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, tamamlayıcı sağlık sigortasının doğru modelle satışa sunulmasının, özel sağlık sigortası sisteminin hacmini artıracağını ifade etti.
Kaynak: YENİŞAFAK
Özel sağlık tamamlayıcı sigortayla gelişecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık sigortalarında zarardan kârlılığa doğru ilerleyen bir değişim olduğunu belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, sağlık sigortası sektöründe oluşan kârlılıkta, sağlık network'ü üzerinde maliyet odaklı bir duruş sergilemenin, buna paralel ürünler geliştirmenin, bu ürünlere olan ihtiyacı ortaya çıkarmanın ve potansiyeli değerlendirmenin de payı olduğunu belirtti.Tamamlayıcı sağlık sigortasının (TSS) doğru modelle satışa sunulması ve anlaşmalı sağlık kuruluşlarıyla uygun şartlarda anlaşma yapılmasının, özel sağlık sigortası sisteminin hacmini artıracağını söyleyen Ülken, 'Bu durum sigorta şirketleri açısından risklerin dağıtılmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyacaktır' dedi.

İLK KEZ SİGORTA YAPTIRANA İNDİRİM VAR

Sağlık branşında, özellikle son birkaç yıldır bireysel poliçelere ağırlık verdiklerini belirten Ülken, bu nedenle son birkaç yıldır bireysel ürünlere yeni teminatlar eklenmesinin, teminat oranlarının artırılmasının hedefleri olduğunu ifade etti. Ülken, 'Hedeflerimizi, 35 yaş altındaki yeni sigortalı adaylarımıza ürün bazında uyguladığımız 'ilk kez sigortalanma indirimi'yle de desteklemekte ve genç yaştaki kişileri sektöre kazandırmaya çalışmaktayız' şeklinde konuştu. Ülkemizde özel sağlık sigortası poliçesine sahip olan nüfusun yaklaşık yüzde 2 oranında olduğunu belirten Ülken, bu oranın oldukça düşük olduğunu söyledi.

TSS'nin etkin bir şekilde tanıtımının yapılması durumunda, önümüzdeki yıllarda özel sağlık sigortalı sayısında ciddi bir artış olacağına inanan Ülken, 'Sigortalılık oranının düşük olması özel sağlık sigortası prim tutarlarının yüksek belirlenmesi sonucunu doğuruyor. Doğru bir zemine oturtulacak tamamlayıcı sağlık sigortasıyla sigorta şirketleri daha çok kişiye ulaşacaktır' dedi.

özel
sağlık
tamamlayıcı
sigortayla
gelişecek
Yorum (2)
Cengiz
Özel sigortaya ne gerek var? Devlet aciz mi? Kendi vatandaşını tedavi edemiyor mu? Bütçeden sağlığa ayrılan pay nerelere gidiyor o halde?
0
Cevapla
Ferit
Devletin asli görevi olması gereken sağlık alanı ticarileştikçe bu talandan pay alanlar iyice palazlandı..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir