Medimagazin logo

Özbek cerrahlar sertifikalarını aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Hayat İçin Meme Kanseri Ulusal Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı"nı tamamlayan Özbekistanlı doktorlar sertifikalarını aldı.
 Özbek cerrahlar sertifikalarını aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen sertifika törenine TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk, hastane yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Ertek, Başhekim Prof. Dr. Erhan Reis ve Özbekistan Sağlık Bakanlığı Cumhuriyet Onkoloji Bilimsel Araştırma Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Sarimbek Navruzov da katıldı.

Ertek, törende, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Türkiye'nin en eski onkoloji hastanesi olduğunu belirterek, bilgi ve birikimlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Mustafa Ertek, sağlık alanında kurulan ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

-10 Özbek cerrah sertifika aldı-

"Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı" kapsamında, Özbekistan'ın Semerkant, Andican, Nevai, Harezm, Fergana, Namangan, Buhara, Surhanderya, Taşkent vilayetleri ile Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti devlet hastanelerinde çalışan 10 Özbek doktor, 2 aylık eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

özbek
cerrahlar
sertifikalarını
aldı
Yorum (1)
semerkand
Türkiye'ye vizeyi kaldırsınlar da Semerkand'ı görebilmek için elçilik kapılarında sürünmesek. Bu nasıl gardaşlık. Azerbeycan, Türkmenistan, Özbekistan yeşili mavisi tüm Türk pasaportundan vize ister. Gürcistan'a nüfus kağıdıyla bile girilir? Hangisi gardaş?...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir