Medimagazin logo

Osmanlı'nın ses-şifa metodu teknoloji ile birleşti

Amerikalılar, Osmanlı'nın ses-şifa metodunu teknolojiyle birleştirerek sağlık ve sporda yeni bir buluşa imza attı. ''Sonix Plate'' adlı elektronik spor salonu teknolojisi, güzellik ve estetikte etkili olduğu kadar, sporcu ve yaşlıların hastalıklarını önleme ve iyileştirmede de umut oldu.
Osmanlı'nın ses-şifa metodu teknoloji ile birleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Amerika'da 8 ay önce piyasaya çıkan, Türkiye'ye de bu ay gelen cihazı hastaları üzerinde uygulayan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarda Osmanlıların ses tedavisinden, müzikle terapi yolu ile yararlandıklarını, Farabi, Razi, İbn-i Sina ve Gevrekzade Hasan Efendi'nin bu alanda çok önemli çalışmaları bulunduğunu anımsattı.


     Dik, hatta Farabi'nin, Türk müziğini makamlarına göre ayırarak, ''hangi makam hangi tedavide kullanılmalı'' konusu üzerine bir araştırma sonucu dahi yayınladığını belirtti.


     Amerikalıların ancak 1977 yılında bilim dalı olarak kabul ettikleri sesle tedavinin bugün çok daha fazla geliştiğini, bu yöntemin sporla birleştirildikten sonra en öncelikli sağlık ve tedavi araçlarından biri haline geldiğini ifade eden Dik, bu araştırmaların son ürününün ''Sonix Plate'' adı verilen bir cihaz olduğunu söyledi.


     Sağlık üzerindeki etkileri 2000 yılından beri test edilen cihazın, her bir adımda daha da geliştirildiğini ve sonunda sektöre kazandırıldığını anlatan Dik, bu cihazın evde, ofiste, spor salonlarında, kliniklerde, SPA'larda kullanılmak için tasarlandığını ve son derece de sessiz olduğunu belirtti.
    
     -CİHAZIN ETKİLERİ-
    
     Dik, cihazın vücutta hücre voltajını yükseltmesi nedeniyle zayıflama, selülitleri azaltma, bazal metabolizmayı hızlandırma, karın bölgesi içindeki organları uyararak sindirim sürecini iyileştirme, estetik ve güzellik, hormonal denge, fiziksel, zihinsel ve cinsel güç, kemik yoğunluğunu arttırma, boy uzatma, fizik tedavi, sporcu kondisyonunu ve dayanıklılığını arttırma, kan ve lenf dolaşımını iyileştirmede etkili olduğunu söyledi.


     Nihat Dik, ''Sonix Plate'' cihazının fiziksel rehabilitasyon tedavisi kapsamında proprioseptif nöromuskuler fasilitasyon (PNF) için sinir sistemini canlandırdığını, muskuloskeletal ve diğer dejeneratif hastalıkları önlediğini, daha iyi kan ve lenf dolaşımı için metabolizmayı güçlendirdiğini, fiziksel ağrıları azalttığını ve kontrol altına aldığını belirtti.


     Sporcular açısından ise basit ve kolay germeyle sporcu yaralanması riskini azaltan cihazın Dik, egzersiz, idman ya da karşılaşma sonrası kas yorgunluğunun hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olduğunu, eklemlerin esnekliğini, kas refleks ve dayanıklılığını, proprioseptif nöromuskuler fasilitasyon (PNF) yoluyla denge duygusunu geliştirdiğini ifade etti.


     Bu cihaz için mucitleri tetikleyen şeyin, yıllarca yapılan araştırmalar ve çalışmaların, hastalıkların düşük hücre voltajı ile ilgili olduğunu göstermesiyle başladığını ifade eden Dik, şu bilgileri verdi:


     ''Hücre voltajını nasıl yükseltiriz diye düşünen ekip, ses dalgası üzerinde çalışmaya başladı. Çünkü manyetik spor cihazlarının aksine ses dalgasının yarattığı manyetik enerji, kırmızı kan hücrelerini uyarıyordu. Keşfedilen 'Sonix Plate', hücre voltajını 10 dakikada yükseltiyor. Cihaz, 3-50 hz frekanstaki ses dalga titreşimlerini platform üzerindeki kişiye dikey vibrasyon (titreşimler) olarak kusursuz ve dengeli biçimde iletiyor. Bu titreşimler kişinin organları ve hücrelerinin derinliklerine nüfuz ediyor, bunları uyararak fizik egzersiz etkisi de oluşturuyor.


     2007 yılında Medical Science Monitor'de yapılan araştırmada görülüyor ki vibrasyon, saniyede 20-50 kez germe ve gevşeme yöntemiyle temelde kan damarları ve lenfatik damarlarda pompa görevi görerek vücuttaki kan akışını hızlandırıyor, damarları genişletiyor. Titreşimler yalnızca büyük kasları değil, küçük kasları da uyarıyor. Böylece daha iyi ve hızlı germe ve daha hızlı iyileşme sunuyor.''
    
     -AMERİKALI VE UZAKDOĞULU SPORCULARIN YENİ SIRRI-
    
     ''Sonix Plate''in, Amerika'da ve Uzakdoğu'da sporcuların yeni sırrı olarak kullanılmaya başlandığını belirten Dik, şunları kaydetti:


     ''Çünkü sağlık ve spor alanındaki en güvenilir kaynaklardan biri kabul edilen British Journal of Sports Medicine'da İngiliz bilim adamlarının araştırmasından çıkan sonuçta; 'geleneksel egzersiz yöntemleriyle tüm vücut vibrasyon egzersizi arasındaki önemli fark, vücut üzerine binen yükün minimum olmasıdır' denmiştir. Bu nedenle, yaşlılık, hastalık, şişmanlık veya sakatlık nedeniyle egzersiz yapması güç olan kişiler için tüm vücut vibrasyon egzersizi son derece uygundur. Öte yandan, kaslarını eklemler ve diğer fiziksel sistemler üzerine yük bindirmeden uyarmak ve güçlendirmek isteyen sporcular için en iyi yöntemlerden biri olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konulmuştur.''


     Dik, ''Sonix Plate'' ile tüm vücuda uygulanan vibrasyonun yararlı etkileri arasında; kas gücünde, kemik mineral yoğunluğunda ve büyüme hormonunda artış, kan ve lenf dolaşımında, duruşta ve denge hissinde iyileşmenin yer aldığını anlattı.


     Nihat Dik, ''Sonix Plate'' içinde, 100 bine kadar farklı iyileştirme frekansını aktive etmeye imkan veren efsanevi ''Rife'' yazılımı yüklü opsiyonel mini bilgisayarın yer aldığını ifade etti.


     Belçikalı bilim adamlarının 2006 yılında başlayarak yaşlı bireyler üzerinde bir yıl boyunca yaptığı araştırmaya değinen Dik, ''Düşme ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kemik kırıklarının önlenmesinde, kas mineral yoğunluğunu arttırmak tek önemli konu değildir. Kas gücünün arttırılması, postural (vücudun duruşu) kontrol ve denge dikkate alınmaya değer faktörlerdir. Yaşlı kişiler üzerinde yapılan çalışmalar, bütün bu unsurların tüm vücut vibrasyon egzersizleriyle daha iyi hale getirilebileceğini göstermiştir'' diye konuştu.


     Bugün batı ülkelerinde hastane, klinik, gündüz bakımevi, okul, madde bağımlılığı merkezi gibi yerlerde 5 binden fazla uzmanın, ses?şifa terapisini uyguladığını dile getiren Dik, ''Şüphesiz, bunda etkili olan temel faktör son yıllarda müzik ve beyin araştırmalarında elde edilen verilerdir. Müziğin, özellikle serotonin, norepinefrin, dopamin, melatonin, kortizol, adrenalin, testosteron gibi psikiyatrik hastalıkların oluşumunda etkili hormonlara, kan basıncı, solunum ritmi, solunum kalitesi, nabız sayısı gibi fizyolojik olaylara olumlu etki yaptığı artık bilinmektedir'' dedi.

osmanlı'nın
ses-şifa
metodu
teknoloji
ile
birleşti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir