Medimagazin logo

Ömür hemşirenin katili hakim karşısında: Cinayetten sonra mont almaya gitmiş

Kartal'da aile sağlık merkezinde görevli hemşire Ömür Erez'i öldüren Rahmi Uygun hakim karşısına çıktı. Diğer sanıkların ifadesinde cinayeti işleyen Uygun'un oldukça sakin olduğu ve mont almaya gittiği öğrenildi
Kaynak: DHA
Ömür hemşirenin katili hakim karşısında: Cinayetten sonra mont almaya gitmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kartal’da  aile sağlık merkezinde görevli hemşire Ömür Erez'i (33), 4 el ateş ederek öldüren Rahmi Uygun (39) ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Rahmi Uygun SEGBİS sistemi ile bağlandı. Rahmi Uygun’a yardım ettiği iddia edilen diğer tutuklu sanıklar M.T. ve Y.Ö. duruşma salonuna getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

"Ben çıkıyorum kafanıza göre karar verin"

Müşteki avukatı sanık Rahmi Uygun’un savunma yaparken diğer sanıkların dışarı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek, M.T. ve Y.Ö.dışarı çıkardı. 

Kartal'da hemşireye silahlı saldırı! Hayatını kaybetti

Sanıkların çıkarılmasına tepki gösteren Rahmi Uygun, "Savunma yapmak istemiyorum. Mahkemeye de katılmak istemiyorum. Adil olmayan bir mahkemeye katılmak istemiyorum. Böyle bir yargılama olamaz kafanıza göre. Ben çıkıyorum kafanıza göre karar verin" diyerek SEGBİS’i terk etti.

"Kadının öldüğüne üzüldüm"

Rahmi Uygun’un SEGBİS’i terk etmesinden sonra sanık Y.Ö. savunmasında, "Olayı yapacağından haberimiz yoktu. 6. ameliyatımı beklerken ziyaretime geldi. Olayla hiçbir bağım yok. Kadının öldüğüne üzüldüm. Ömür Erez’i tanımam. Ben kendi derdime düşmüşüm. Alacak parası varmış bunu anlattı. Musa’dan rica ettik götürür müsün diye. Sonra olayı gerçekleştirmiş. Haberim yoktu. Kendisi hasımları olduğu için devamlı silahla gezerdi" ifadelerini kullandı.

"Panik değildi, çok sakindi"

Tutuklu sanık M.T. savunmasında, "Olaydan bir gün önce Konya’dan arkadaşım gelecek dedi. Rahmi’yi otogardan alıp hastaneye getirdim. Kartal'a gideceğimizi söyledi. Arabayı park ettim sonra o gitti. Ben de kafeye gittim. Üzerinde silah görmedim. Dönüşte arabaya bindi normal bir insan gibi. Panik değildi, çok sakindi. Sonra mont almaya gittik. Polisler bizi yakalayınca silahının olduğunu öğrendim. Rahmi’yi daha öncesinde tanımam" dedi.

Hemşire Ömür Erez'in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Y.Ö. ve M.T'yi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, duruşma esasa ilişkin mütalaa verilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Rahmi Uygun'un "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.  İddianamede Rahmi Uygun’a yardım ettiği iddia edilen diğer şüpheliler M.T. ve Y.Ö'nün ise "Tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

omur hemsire
omur erez
silahli saldiri
mahkeme
mont
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir