Medimagazin logo

Obezite ABD için ulusal güvenlik tehdidi haline geldi

Obezite, ciddi tıbbi ve ekonomik etkileri olan bir halk sağlığı krizi olarak kabul ediliyor. Ancak bilimsel bir dergide yayınlanan yeni bir perspektif, obezitenin sonuçlarının ABD ordusunu da nasıl etkilediğini özetliyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Obezite ABD için ulusal güvenlik tehdidi haline geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Journal of Nutrition Education and Behavior dergisinde yayımlanan bir yazıda, obezitenin "mevcut askerlerin sayısını sınırlayarak, yeniden askere alınan adayları azaltarak ve göreve hazır olmayı potansiyel olarak azaltarak ulusal güvenlik üzerinde derin bir etkisi olan karmaşık bir sorun" olarak nitelendirildi.

Yazıda şu tepitlere yer verildi:

1946'da ABD gıda tedarikinde günlük beslenmede zorlanıldığı bir dönemdi. Bugün, yetersiz beslenme endişesi artık eskisi kadar acil değil. Bunun yerine, gıda arzındaki dramatik kalori zenginleştirmeleri ve artan porsiyon boyutları, kilo alımını teşvik etti ve sonuç olarak, askere alınmaya uygun erkek ve kadın sayısını azalttı. Ordunun yüzde vücut yağ standartlarını aşan uygun askerlerin yüzdesi, 1960'tan bu yana erkekler için iki katına ve kadınlar için üçe katlandı.

ABD hükümeti ve Savunma Bakanlığı'nın çabalarına rağmen, obezite orduyu etkilemeye devam ediyor ve ulusal güvenlik için risk büyük.

obezite
abd
halk sağlığı krizi
abd ordusu
Yorum (2)
Ali Rıza Aktaş
Gıda fiyatlarının artması obeziteye çare olmak için herhalde. Elde olanlara göre yeni vitamin kaynakları da araştırmacılar tarafından bulunur herhalde
1
Cevapla
Ali çantabey
Kesin dış güçlerin işidir bu....
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir