Smith-Spangler’ın liderliğinde 12 bilim insanından oluşan bir ekibin, yiyeceklerdeki besin maddelerinin ve zararlı maddelerin analiz edildiği, 1966-2011 yılları arasında yapılan 240 çalışmayı incelemesiyle, organik gıdaların diğerlerinden besin değeri açısından pek de farklı olmadığı anlaşıldı. Vitamin değerleri arasında kayda değer fark bulunmadığı görülürken, ilaç seviyeleri açısından organik yiyeceklerin daha avantajlı olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın makalesi bugün Annals of Internal Medicine’de yayımlandı.
2010 yılında Nielsen araştırma şirketinin yaptığı ankete göre organik ürün alanların yüzde 76'sı daha sağlıklı olduğuna inandığı için organik alıyor. Yüzde 53 ise pestisit (tarım ilacı) ve diğer toksinlerden arınmış olduğu için, yüzde 51'i ise daha besleyici olduğu için ve yüzde 49'u ise organik tarımın çevreye daha faydalı olduğuna inandığı için alıyor.