Medimagazin logo

O kadar da 'iyi' değilmiş

Stanford Üniversitesi’nde görev yapan doktor Crystal Smith-Spangler’in organik gıdalarla ilgili dört yıllık araştırmasının sonuçları şaşırttı.
Kaynak: HÜRRİYET
O kadar da 'iyi' değilmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Smith-Spangler’ın liderliğinde 12 bilim insanından oluşan bir ekibin, yiyeceklerdeki besin maddelerinin ve zararlı maddelerin analiz edildiği, 1966-2011 yılları arasında yapılan 240 çalışmayı incelemesiyle, organik gıdaların diğerlerinden besin değeri açısından pek de farklı olmadığı anlaşıldı. Vitamin değerleri arasında kayda değer fark bulunmadığı görülürken, ilaç seviyeleri açısından organik yiyeceklerin daha avantajlı olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın makalesi bugün Annals of Internal Medicine’de yayımlandı.

2010 yılında Nielsen araştırma şirketinin yaptığı ankete göre organik ürün alanların yüzde 76'sı daha sağlıklı olduğuna inandığı için organik alıyor. Yüzde 53 ise pestisit (tarım ilacı) ve diğer toksinlerden arınmış olduğu için, yüzde 51'i ise daha besleyici olduğu için ve yüzde 49'u ise organik tarımın çevreye daha faydalı olduğuna inandığı için alıyor.

o
kadar
da
'iyi'
değilmiş
Yorum (1)
nihat uluer
balon nerde havada ben nerdeyim balondasın.elbette besin vitamin aynı olacak ilaç kalıntıları,agır metaller,alerji,üreten ve yiyenlerdeki hastalık gelişimleri vs.vs.istatislik herzaman söylemek istedigini söyletir.sürekli tarım programı seyrederim o su gibi her gün sıktıkları farklı zehirleri bir görseniz işin garibi kendileri ürettini yemiyor.organik ürün talep edelim iyi tarım uygulamaları yapılsın
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir