Medimagazin logo

Noninvaziv kardiyoloji ve SGK ödemeleri hakkında

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Noninvaziv kardiyoloji ve SGK ödemeleri hakkında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Burdan tüm  SGK yetkililerine sesleniyorum; unuttuysanız hatırlatmayı bir borç bilirim dünyada ve Türkiyede'ki en sık ölum nedeni kardiyovasküler  hastalıklardır, tekrar edebilirim “ölüm nedeni”.
İnsan hayatından bahsediyoruz, insanı bir dakika içinde öldürebilecek bir düşmanı tespit etmeye çalışıyoruz, ömrünün tüm konforunu kaybetmesine neden olabilecek hastalıkların ipuçlarını arıyoruz. Bu eline kağıt kalem almış birtakım rakamları birbirine çarpan insanlara anlamsız gelebilir ama yaptığımız işin değersiz olduğu anlamına gelmez.


Son 5 senedir sistematik olarak noninvaziz kardiyoloji değersizleştirildi. Ekg ve Efor testinin fizik muayene düzeyine indirgenmesinden sonra yavaş yavaş yolu yapılan Ekokardigrafinin ücretlendirilmeside iptal edildi. Bu en basit tanımla vicdansızlıktır çünkü Ekg, Efor testi ve Ekokardiografi gibi değeri tartışılmaz tetkiklerin değersiz kabul edilmesi kardiyoloji branşına karşı art niyet dışında herhangi bir aciklama ile açıklanamaz. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi umuduyla.

Saygılar.

 

DR.V.B

noninvaziv
kardiyoloji
ve
sgk
ödemeleri
hakkında
Yorum (4)
cemil
arkadaşımız eksik yazmış. normal muayeneye 3 tl ekleyerek 3 defa helaya gitme şansını bizlere bahşetmişlerdir haşmetmeabları. krallarımız lütfeder, hikmetinden sual olunmaz. inşaallah kendi adaletinize göre hesap verirsiniz.
0
Cevapla
Dr. Cardio
Dr.VB, hayal aleminde yaşıyorsun. Daha doğrusu senin saf hedeflerinle sektörün bürokraside etkili olabilen büyük oyuncularının hedeflerini karıştırıyorsun. Söyler misin bana, işi esas götüren unsur olan noninvazif kardiyolojinin değeri bu kadar düşürülürken sırtı kaşınana semptom pozitif efor testi denilip anjiyo yapılmasına,gönderen doktorlara anjiyo başına 150-200 lira, bunlardan ameliyat çıktığında da ekstradan 400-500 lira komisyon ödemelerine, 0.60 lezyonlara ilaçlı stent konulmasına, uyduruk 3 damar hastalığı tanılarına CABG op yapılmasına neden göz göre göre eyvallah ediliyor ve bunların ödemelerine çizik atılmıyor? SGK ve bakanlık tüm bunları bildiği halde neden bunlara niye hiç ses çıkarmıyor ve de invazif işlem ödemelerini hiç budamıyor, bir düşün bakalım? İnvazif işlemler daha çok nasıl hastanelerde yani hangi grup hastanelerde olur, sonra bunu da iyi bir düşün.. Senin dediklerin ancak ne zaman olur biliyor musun? Söyleyeyim; tıp ve dal merkezleriyle ufak hastaneler topu atıp, kamu hastane birliklerinin de çoğu zarar açıklayarak özelleştirilip, meydan tamamen hospital zincirlerine kaldıktan sonra. Bu dediklerini hospital patronları işte o zaman senden çok daha gür sesle söyleyecekler ve istediklerini de takır takır alacaklar, hiç merak etme!
0
Cevapla
Atila Keskin
Burada meslektaşlarımızı ve bizi zan altında bırakmaya kimsenin hakkı yok.Arkadaşım hangi hastaneymiş lütfen yazda herkes öğrensin.400 TL aldıkları angiodan 200 Tl doktora veren bir geri zekalı hastane sahibi varsa bizde değerlendirelim.Saçmalamayın yaaaa.
0
Cevapla
FÖ.Kardiyo
Bu durumu çözmek için neler yapılabilir bilemiyorum ama yazınızda da ifade edildiği gibi meslek giderek değersizleşiyor,bu tip uygulamalar doktoru kendi mesleğine karşı da soğutuyor,çünkü çalıştığımızın karşılığını alamama durumu söz konusu.Hayatını bu işe adayan bizler hem manevi hem de maddi anlamda hak ettiğimizi alamıyoruz.Durumumuzu yasa yapıcılara tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor belki.Eğitim sürecini,ne şartlarda çalıştığımızı, bir eko işleminin ya da efor'un vb klinik açıdan önemini ve diğer ülkelerde nasıl ücretlendirildiği ile ilgili verileri ilgililerle paylaşmalıyız belkide,yada TKD liderliğinde yasa yapıcılara durumun anlatılacağı bir toplantı düzenlenebilir.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir