Medimagazin logo

Nadir görülen hastalık, İzmir Şehir Hastanesinde tedavi edildi

1 milyonda 5-10 kişide görülen, nadir bir hastalık olan apendiks invajinasyonu, İzmir Şehir Hastanesindeki doktorlar tarafından tedavi edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Nadir görülen hastalık, İzmir Şehir Hastanesinde tedavi edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, karnın sağ alt bölgesinde başlayan ağrısı nedeniyle dış merkezde tetkik edilen fakat net bir tanı konulamayan 29 yaşındaki kadın hasta başvurduğu İzmir Şehir Hastanesi’nde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren ekipten Doç. Dr. Murat Güner, "Apendiks invajinasyonu, çok nadir görülmesi ve karnın sağ alt tarafındaki ağrı ile ortaya çıkması nedeniyle akut apandisit, böbrek taşı ve diğer organlara bağlı rahatsızlıklar gibi hastalıklarla karışabilmesi nedeniyle, tanısında zorluk yaşanabilmektedir. Hastamıza, acil serviste yaptığımız inceleme sonrasında tanısını koyduk ve operasyona aldık. 

Cerrahi tecrübe ve deneyimimiz ile açtığımız 6 cm’lik kesiden, çekum dediğimiz kalın bağırsağın bir kısmını ve appendisiti çıkardık. Serviste bir süre takip ettiğimiz hastamızı şifa ile taburcu ettik. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Kliniği olarak hastalarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çaba gösteriyoruz.” dedi.

izmir sehir hastanesi
apendiks invajinasyonu
nadir hastalik
Yorum (2)
ÖMER FARUK ATAY
hastaya geçmiş olsun,değerli hekimlerimizi kutlarım.gerçekten de çok nadir ama akut sağ alt kadran karın ağrısında akılda tutulması gereken bir olasılıktır.selam ve saygılarımla.
Cevapla
ÖMER FARUK ATAY
birde apesimenin patoloji sonucu önemlidir.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir