Medimagazin logo

Müezzinoğlu, Ersin Arslan'ın evini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip ilçesinde bulunan çadır kenti ziyaret etti.
Müezzinoğlu, Ersin Arslan'ın evini ziyaret etti
Sağlık Bakanı Müeezinoğlu ziyaretiyle ilgili görüntü ve mesajını instagram hesabından paylaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Bir an önce Suriye'deki zulmün sona erip Suriyeli vatandaşların yurtlarına dönmesini arzuladıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "İstiyoruz ki Suriyeli vatandaşlarımız bir an önce mağdur durumda olmaktan kurtulsunlar. Zulüm altında yaşamaktan veya zulüm yönetimiyle yönetilmekten bir an önce kurtulsunlar. Bizim onlara yaptığımız bir kardeşlik duygusunun gereğidir. Her zaman kendi vatandaşlarımıza baktığımız gibi onlara da gücümüzün yettiği oranda duyarlılığımızı göstereceğiz. En kısa zamanda da ülkelerine arzu ettikleri yönetimin gelmesini temenni ediyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Nizip'teki çadır kentte sığınmacıların durumunu inceledi. Çadır kentteki durum hakkında muhtarlardan bilgi alan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, sıkıntıya düşen Suriyeli vatandaşların iyi olması adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Bu anlamda bölgemizde kamplarda yaşayan 165 bin misafirimiz var. Bir 65 bin de kendi imkânlarıyla otellerde, sosyal tesislerde kalan toplam 230 bin civarında misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz var. Buradaki vatandaşlara insanca yaşayabilecekleri, kendi evleri gibi olmasa da güven içinde, huzur içinde, sağlık hizmetlerini alabildiği, sosyal hizmetleri alabildiği, güvenlik hizmetlerini alabildiği kampları onların hizmetine sunduk." diye konuştu.

Sağlık Bakanı olarak gittikleri her yerde hekim ihtiyacı ile karşılaştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, çadır kentlerdeki hekim sıkıntısı ile ilgili şunları kaydetti: "Bu anlamda Suriyeli hekimlerimiz varsa onların tespitlerini yapıp, onların burada kendi vatandaşlarına hizmet verebilmesi adına hızlı bir çalışma yaparız."

Bakan, açıklamaların ardından çadır kentte bulunan sağlık merkezini inceledi. Burada tansiyonunu da ölçtüren Bakan, Suriye'den yürüyerek gelen ve Gaziantep'te doğum yapan Suriyeli Fatıma Mustafa isimli kadını da ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu, çadır kentteki incelemesinin ardından geçen sene öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın ailesini ziyaret etti.

müezzinoğlu
ersin
arslan'ın
evini
ziyaret
etti
Yorum (3)
uz dr
bu ziyareti yapan sayın bakana teşekkür ederiz.kendisi bu tavırları ile olumlu tepki alacaktır.
0
Cevapla
osman adıgüzel
sayın bakanım sizi bizden biri gibi görmek istiyoruz
0
Cevapla
METİN
Teşekkür ederiz. Bunu eski Bakan da yapmalıydı. Hatta Başbakanın yapması çok daha uygun olurdu, gene de geç sayılmaz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir