Gazetecilerin zaman zaman gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusundaki sorusu üzerine Müezzinoğlu, şiddetin önlenmesinde öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En çok ihtiyacımız olan doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Biraz sonra evladımızı o hekime veya hemşireye teslim etmek zorunda kalacağız. Herkesin sağlık çalışanlarına kendi kardeşi ve çocuğu gibi bakması gerekir. Hastanelerde yüzlerce hasta yakını var, sağlık çalışanlarına yönelik bir olumsuz davranış gördüklerinde bu kişilere ters bir şekilde baksalar, 'Ne oluyor kardeşim' diye sorsalar birçok hadise önlenmiş olur. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik cezai muahedeyi yeni torba kanununda çıkartacağız."
Hekimlerin ve hemşirelerin bayram, hafta sonu demeden kesintisiz bir şekilde gece gündüz hizmet verdiğine işaret eden Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının da yorulabileceğini, her zaman istenilen derecede güler yüz gösteremeyebileceğini söyledi.
Acillerdeki doktor eksikliği sorununa da değinen Müezzinoğlu, aile hekimlerinin de artık acilde nöbet tutacakları için bu sorunun çözeceğini, Meclis açıldığında acildeki doktorların nöbet koşullarını düzeltecek çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "10 yıl önce bir hasta ortalama 10 gün yatarken, şimdi insanlar aynı hastalıktan 3 veya 4 gün yatıyor. Kamuoyunun kaç yataklı hastane olacağından ziyade, hangi teknolojik altyapıya sahip olduğu ve poliklinik sayısıyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Muğla ziyaret programı kapsamında ilk olarak Marmaris'e uğradıklarını belirterek, ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.
Hastanelerde yatak sayısından daha ziyade hekim, tıbbi donanım ve teknolojik altyapının önem kazandığını ifade eden Müezzinoğlu, "Çünkü 10 yıl önce bir hasta ortalama 10 gün yatarken, şimdi insanlar aynı hastalıktan 3 veya 4 gün yatıyor. Kamuoyunun kaç yataklı hastane olacağından ziyade, hangi teknolojik altyapıya sahip olduğu ve poliklinik sayısıyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğin, şu anda Muğla bölgesindeki hastanelerin yatak doluluk oranı yüzde 70 civarında. Bu, gelecekte daha da düşecek. Çünkü artık tedavi süreleri kısalıyor" diye konuştu.
Kıyı kesimlerinde yapılacak yeni hastanelerin sağlık turizmi açısından da çok faydalı olacağına işaret eden Müezzinoğlu, yabancılara dil konusunda yardımcı olacak her türlü çözümleri ürettiklerini anlattı. Marmaris Devlet Hastanesi ziyareti sırasında İngilizce, Almanca, Rusça bilen hastane tercümanıyla karşılaştığını dile getiren Müezzinoğlu, bu tür personel sayısını daha da arttıracaklarını bildirdi.