Medimagazin logo

Milletvekili Girgin Meclis'e taşıdı: Muğla'da kamuda kardiyolog ve beyin cerrahı yok!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan yurttaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini TBMM'de gündeme getirdi. Girgin, "Bu bölgedeki kamu hastanelerinde sadece 1 çocuk doktoru mevcut. Bölgede hiç kardiyolog da yok, beyin cerrahi uzmanı da yok" dedi.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr
Milletvekili Girgin Meclis'e taşıdı: Muğla'da kamuda kardiyolog ve beyin cerrahı yok!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini gündeme getirdi. Konu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz alıp konuşma da yapan Girgin “Sağlık gibi en temel bir hakkın kullanımı için bile insanlar mücadele vermek zorunda kalıyor. Sağlık sisteminin bu hale gelmesinden, doktorların taleplerine kulaklarını tıkayıp istifa etmelerine sebep olanlar sorumludur” dedi. 

Girgin açıklamasında şunları söyledi: 

“Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine Muğla Tabip Odası’ndan edindiğimiz bilgilere göre, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız bölgeye yönelik sağlık politikalarından dolayı mağdur olmaktadır. 3 ilçemizin toplam nüfusu 132 bin civarında iken, bu ilçelerin yaz nüfus 500 bini aşmaktadır. 

Bu kadar büyük bir nüfusun bulunduğu bölgedeki (Köyceğiz - Ortaca – Dalaman) kamu hastanelerinde sadece 1 çocuk doktoru mevcuttur. Bölgede hiç kardiyolog da yoktur. Ayrıca, yaz trafiğinin yoğunluğu, bölgenin coğrafi yapısı gibi nedenlerle ölümcül motosiklet kazaları bu bölgemizde yüksek olmasına rağmen bölgedeki üç hastanemizin hiç birinde beyin cerrahi uzmanı yoktur.

Doktor ve personel eksiği istifaları tetikliyor

Çok acı biçimde, doktor istifalarının arttığını görüyoruz. İktidarın “giderse gitsinler” sözünde ifadesini bulan, doktor emeğine yönelik değersizleştirici tutumu bunun temel nedeni. 

Bu 3 ilçemizdeki hastanelerde, alanlarında tek olan doktorların 7 gün 24 saat görev başında olmaları doktor istifalarını da arttırmaktadır. 

Önemli sorunlardan biri de, geçici görevlendirmelerin rutin hale gelmesidir. Geçici görevlendirmeler, adı üstünde geçici, soruna kalıcı bir çözüm sunmuyor. Ve doktorlarımız üzerinde bir baskı unsuru oluyor.

Tüm bu nedenlerle, görev başındaki doktorların iş yükünün azaltılması, görevlendirmelerin cezaya dönüşmemesi ve vatandaş mağduriyetinin önüne geçilmesi için acilen doktor sayısı artırılmalıdır.

muğla
süleyman girgin
hastane
doktor
kamu hastaneleri
Yorum (2)
Dr
Sayın vekil anlattı anlattı sonuna dedi ki sayıyı arttıralım yahu sayı değil kamudaki hekimlerin maaşını arttırın özelden kamuya geçişi sağlayın bir uzman Dr en kısa 10 yılda yetişiyor vekil de doğru sonuca nasıl erişilecegini anlayamamış
8
Cevapla
Has Odabaşı
Söylenecek çok şey war da Özet geçeyim. Yakında spesifik cerrahi bölümleri nesli tükenmekte olan hayvanlar gibi mumla arayacaklar. Sağlıkta dönüşüm programının halk desteğinin çok olduğu anlatılırdı. Buna çanak tutan vatandaş çeksin acısını. Kaldı ki, her şeyi "tohtur"dan bekleyen, çözüm bulamadı mı sadede "tohtur" ü düdükleyen vatandaş, belki bizim görmediğimiz bir çözüm üretir. "Herşey" deyince, randevuyu MHRS görevlisi veriyor ya: popülasyonnnnn "tohtur" vermiyor diye çıkaaayetçi oluyor, tohtur u tehdit ediyor. Amaliyethanda son 4-5 aylık süreçte gerekli tıbbi sarf malzemeler: medikalci firmalarca verilmediği için durma noktasına gelmişken hesabını "tohtur" vermek zorunda bırakılmıştı: diğer sorumlulara gelince: a pardon onlar çay gaaahve partilerinde fink atıyorlar mesailerini dolduruyorlardı: onları tek tek bulmak zor olup, biz en kolay bulduğumuz "tohtur" a çökelim olmuştu. Amaliyethanada dikiş için gerekli "ip" "sütür" ü de tohtur bulacak ya, olmadığını söylerse "cadı" muamelesi yine tohtura yapılıyor. Tabiii, tohtur "sedye" yi, "şırınga" yı, illacı, "tıbbi sarf malzeme" leri, "otopark yeri" ni, hatta alaatrik şebekesinin arızasını gidermekle yükümlü ya (bu tohturlar var ya: halkın vergisi ile maaşlarını alıyorlar-mejburrr yapacahlar), diğer personeller ve hattâ popülasyon yatsın uyusun dinnensin, sadece "tohtur" lar çalışsın, her eksiği gidersin, yol su alaaatrik götürsün az zamanda çoh hasta baksın otomasyon sistemini de tohtur üretsin çalıştırsın 24 saat 7 gün esası ile çalışır halde tutsun. Sonunda da "sağlık turizmi" ile popülasyon da artık o büyükşehir senin bu büyükşehir benim diye dolaşmak durumunda kalır. Özetle: şarkının da dediği gibi: Kader diyemezsiniz: siz kendiniz ettiniz.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir