Medimagazin logo

'Memurlara zam teklifini 14 Mayıs'ta sunacağız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların 2012-2013 zam oranlarına ilişkin teklifi 14 Mayıs Pazartesi günü sunacaklarını açıkladı.
Kaynak: CUMHURİYET
'Memurlara zam teklifini 14 Mayıs'ta sunacağız'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamu görevlileri sendikalarıyla Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumunun açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 30 Nisan'da gerçekleştirilen ilk toplantıda toplu sözleşme görüşmelerinin çalışma takviminin belirlendiğini anımsattı. Bu kapsamda kamu görevlileri sendikaları heyetiyle toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumunu bugün gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Çelik, 30 Nisan'daki ilk toplantıda kamu işveren heyeti ve kamu görevlileri sendikaları heyetinin oluşturduğu teknik heyetin çalışma yapacağını ifade ettiklerini hatırlatarak, teknik heyetin bu süre içerisinde çalışmalarını tamamladığını belirtti.
 

16-17 Mayıs'ta tablo değerlendirilecek

Çalışma takvimine göre yarın genel konulara ilişkin bir komisyon oluşturacaklarını ve 14 Mayıs Pazartesi günü genele ilişkin taleplerin değerlendirilmesine başlayacaklarını söyleyen Bakan Çelik, "Ayrıca 14'ünde kamu işveren heyetinin teklifini de sizlere, heyete takdim etmiş olacağız. Mayıs'ın 16 ve 17'sinde ise hem hizmet kollarına ilişkin hem de genele ilişkin tabloyu hep birlikte değerlendirmiş ve görmüş olacağız. Umuyorum ki kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek bir süreci hep birlikte tamamlamış oluruz. Zaten bu sürecin bir aylık bir süreç olduğunu da bir kez daha ifade ediyorum. Ve ikinci buluşmamızın başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

'memurlara
zam
teklifini
14
mayıs'ta
sunacağız'
Yorum (1)
batur ay
buraya yazıyorum,bakan dört artı dört diyecek,sendikalar fazla isteyecek.hükümet sendikaların istediğini vermeyecek.hükümet ve bakan memurları halka şikayet edecek,ülke koşulları,bütçe durumu bu kadar varebiliyoruz,gönlümüzden daha fazla vermek geçiyor ama size daha fazla verirsek enflasyon azar,size enflasyon artı refah payı veriyoruz diyecekler,uzlaşamayacaklar.olay hakem heyetine gidecek,tavsiye kararını hükümet uygulamayacak.hükümet,ilk altı ay için üç artı bir,ikinci altı ay için üç artı bir olmak üzere mecazi anlamı olan artış yapacak,memurun ümidi bir sonraki toplu sözleşmeye kalacak,hükümet ermiş muradına biz çıkalım kerevetine olayı...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir