Medimagazin logo

Kürtaja gözaltı

İstanbul Eyüp’te 5 aylık hamile kadın, kürtaj olacağı ihbarı üzerine gözaltına alındı. Genç kadının doktoru jinekolog S.E. ise “Kürtaj değil muayene olacaktı” dedi
Kaynak: Engin BELLİ/AHT
Kürtaja gözaltı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eyüp Alibeyköy’de daha önce yasadışı kürtajdan ve bir bebeğin ölümüne neden olmaktan yargılanan jinekolog S.E.’nin, 5 aylık hamile bir kadına özel muayenehanesinde kürtaj yapacağı bilgisini alan polis harekete geçti. Sivil polisler, muayenehane önünde pusuya yatarak hamile kadını beklemeye başladı.

İzmir’den geldiği öğrenilen Sevinç E. ve akrabası Sebahat Y. binaya girdi. Gözaltına alınan Sevinç E., 5 aylık hamile olduğunu ve kürtaj yaptıracağını söyledi. Savcının talimatıyla hakkında “Kürtaj yaptırmaya teşebbüs” suçundan yasal işlem yapılan Sevinç E. serbest bırakıldı. Sebahat Y.’nin ise “Kürtaj yaptırmaya yardım etme ve azmettirme” suçundan ifadesine başvuruldu. Doktor S. E. ise kürtaj iddialarını yalanladı ve “Sadece muayene olacaktı” dedi.

10 haftadan sonra yasak
Yeni kürtaj yasasına göre, kürtaj yasağı 10 haftadan sonra uygulanacak. 10 haftadan sonra bilerek düşük yapana 3 yıl hapis cezası verilecek. İzin verilen yerler dışında kürtaj yapanlar 2-4 yıl hapse çarptırılacak.

kürtaja
gözaltı
Yorum (4)
drkimbıl
buna komplo denir,kürtaj yaptırmaya giderken kim polise savcıya haber eder?(benzer bir durum daha yakında uluslararası en iyi cerrah ödülü alan bir hocanında başına geldi,gelmedi getirildi).Neymiş kürtaj yaptıracakmış mış,ya dr'un bu yasal değil yada uygun değil deme hakı yokmu o neden yok sayılıyor,çünkü amaç başka,doktoru sürekli rencide etmek baskı altına almak tehdit etmek bazıları için çok kolay ve sıradan birşey,dilerim bunu yapanların başınada çaresiz kalıp kendilerini anlatamadıkları hatta kimsenin dinlemediği bir olay gelir.
0
Cevapla
hakan taştan
Kürtaj yapabilme ihtimaline karşı tüm kadın doğumculara soruşturma açılsın. Hatta oda yetmez eli vatandaşın cebinde olma ihtimaline karşı tüm hekimleri içeri atmak lazım. Ah bu hekimler,keşke siyasiler kadar tok gözlü ve dürüst olabilseydiler.
0
Cevapla
Cankat Zengin
Birgün doğan bebeğin poposuna mallara vurulan damgalar gibi Made in Turkey yapılması kanunlaşıcak, Babasız çocuk kalmayacak, çocuğun babası hanesine devlet yazılabilicek, hatta bu çocuklar kpssde ek puan avantajı haklarına sahip olacak. Kimiside bakan felan doğacak. Annenin duygularının ne önemi var doğur doğur sokağa at pardon devlet babanın şevkatli kollarına at hatta atma söke söke alsın senden fantazi yap biraz korkma doğrurken çektiğin acı kadar acı çekmiceksin onun bir babası var artık.. Tinerci, balici, ayakkabı boyacısı belki sesi güzel olurda şarkıcı olur. Babası devlet toprağı bol olsun ne diyelim. Mal olmanın mutlu sevinciyle oylarınızı poponuzdaki çipleri oy sandığına yanaştırarak otomatik atmanızda yasalaşabilir. Çip taktırmakta mecburi olur belkide. Seçme gibi zor zenaatlerede kafa yormazsınız doğuştan çakarlar programı çipinize. Devlet banabın oğlu olduğunuz gün. Köle isaura kadar özgür olmayı dileyeceğiniz günleride görecek gibisiniz, bakın özgür olmak ne kelime, köle isaura olmayıda mertebe sayacaksınız.. Devam edin geleceğin kölelerinin ataları bu yolda devam edin.. Ben yakın bi tarihte müsait bi yerde, sağda inecem. Devlet babanın oğlu olmadım ama çok şükür benim bir babam vardı..
0
Cevapla
baran ince
pis koku geliyor bal gibi komplo.ha bu dr.arkadaş ceberen ve hile ile yapacaktı.hasta istemişse parada uygunsa yapılır.bundan kime nee
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir