Medimagazin logo

Kozan’da yeni devlet hastanesi için çalışmalar başladı

Adana’nın Kozan ilçesinde yeni yapılacak 200 yataklı devlet hastane için hastane bahçesindeki ağaçlar kesildi.
Kozan’da yeni devlet hastanesi için çalışmalar başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Edinilen bilgiye göre, mevcut binanın güneyindeki ve hastaneye ait olan ağaçlık alana inşa edilecek olan yeni hastane binası için, çoğu kızılçamdan oluşan ağaçların büyük bölümü kesildi. Kesim yapılan alanın bir bölümüne ise yüklenici firma tarafından şantiye konteynırı kuruldu.

Ortaya çıkan manzara ise görenleri 37 yıl öncesine götürdü. Kozan Devlet Hastanesi 1975 yılında 50 yataklı kapasiteli, A ve B Blok olarak yapılmıştı. O tarihlerde henüz ağaçlandırma olmadığından bugünkü hali ile benzerlik ortaya çıktı.

Öte yandan yeni yapılacak hastanenin inşaatının bitmesinin ardından yeniden ağaçlandırma yapılacağı öğrenildi.

kozan devlet hastanesi
yeni hastane
Yorum (2)
drkozan
37 yıllık cam agaclarına cok yazık olmus.Rant ve oy icin Kozanımızın sehır ıcınde kalan 2 akcıgerının (eger onu da kesmezlerse biri manastır cevresinde)bir tanesini yok ettiler.hakkımı helal etmiyorum.Rabbime havale ediyorum...
0
Cevapla
Çağlar ÇOBAN
Bahsi geçen 721 ağaç yeni yapılacak olan 200 yatak kapasiteli tam donanımlı Yeni Kozan Devlet Hastanesinin yerinde olduğu için TOKİ'nin projesine uygun olarak Milli Emlak tarafından Orman İşletmesinin onayı alınarak kesilmiştir. İnsan canının herşeyden daha değerli olduğunu unutmamak lazım. Kozan Devlet Hastanesinin bir bölge hastanesi gibi çalışıp hasta yoğunluğu göz önüne alındığında yeni binanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. İnşaat projesinde çevre düzenlemesi de dahil olduğu için 980 adet değişik ağaç ve/veya bitki dikimi yapılacaktır. Ayrıca Orman İşletmemizin tahsis edeceği bir alanda Kozan Sağlık Personeli Hatıra Ormanı kurulacaktır. Kamuoyuna saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir