Sitenizde 16 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan,“Kola'da kanserojen madde iddiası” başlıklı habere açıklık getirmek isteriz.
2012 yılında ABD’nin California Eyaleti’nde, yasal regülasyonlar gereği karamel içeren ürünlerin muhteviyatındaki 4-MEI maddesinin oranının hiçbir bilimsel veriye dayandırılmadan azaltılması talep edilmiştir.
4-MEI, fırınlama, ısıtma gibi pişirme işlemleri sürecinde gıdalarda doğal olarak eser miktarlarda oluşabilen bir maddedir. Bu madde fırınlanmış yiyecekler, kahve, ekmek, soya sosu, bazı biralar ve karamel gibi pek çok gıdada eser miktarlarda bulunur. Karamel, US Food and Drug Association (USFDA), The European Food Safety Authority (EFSA), The Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), The WHO/FAO Joint Expert Committee on Food Additives (JECFA), Health Canada ve A National Toxicology Program (NTP)’ın bulunduğu dünyadaki pek çok resmi otorite tarafından güvenli olarak kabul edilen bir gıda renklendiricisidir ve uzun yıllardır yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA), 4-MEI maddesinin insan sağlığına herhangi bir zarar verdiğini veya kansorejen olduğunu kabul etmemekte ve karamel ile ilgili herhangi bir kısıtlama getirmemektedir.
Bu kapsamda, California Eyaleti’ne özel olarak sadece tedarikçilerimizden karamelin üretim sürecine ilişkin bir değişikliğe gitmeleri istenmiştir.
Coca-Cola olarak Türkiye'de ürettiğimiz ürünler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanır. Ürünlerimizin uluslararası kalite standartlarında olması ve tüketicilerimizin bize karşı güvenini sağlamakve korumak en önemli önceliğimizdir.
Kamuoyuna duyurulur.
Coca-Cola Türkiye