Medimagazin logo

Klinik çalışma karaciğer hastalığı tedavileri için umut verici bir hedef belirledi

Nature Communications'da yayınlanan yeni bir makalede bildirildiği üzere, uluslararası bir klinik çalışma, alkolik olmayan steatohepatit (NASH) hastaları için umut verici bir hedef belirledi. Araştırma ekibi, fibroz, siroz ve karaciğer kanserine yol açabilen karaciğer iltihabında rol oynayan bir protein olan amin oksidaz bakır içeren 3'ün (AOC3) oral inhibitörünün bu proteini başarılı bir şekilde baskıladığını ve karaciğer hasarını azalttığını gösterdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Klinik çalışma karaciğer hastalığı tedavileri için umut verici bir hedef belirledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Boehringer Ingelheim tarafından üretilen oral bir inhibitörün test edildiği çalışma, Birmingham Üniversitesi'nin David Adams ve Chris Weston liderliğindeki AOC3 inhibisyonu üzerine uzun süredir devam eden çalışmalarına dayanıyor ve bu proteini alkolik olmayan steatohepatit (NASH) hastalarında fibrozis üzerinde daha sonra yararlı etkiler yaratma potansiyeli ile karaciğer iltihabını azaltmak için umut verici bir hedef olarak doğruluyor.

NASH için mevcut bakım standardı, enflamasyonu ve dolaylı olarak fibrozu azaltan kilo kaybı ve egzersiz gibi yaşam tarzı müdahaleleriyle sınırlıdır. İlaç araştırma şirketi Pharmaxis, bu çalışmayı temel alarak NASH hastaları için güvenli ve etkili bir farmakolojik tedavi geliştirme potansiyelini araştıracak.

Birmingham Üniversitesi İmmünoloji ve İmmünoterapi Enstitüsü'nde Hepatoloji Profesörü, Karaciğer ve Gastrointestinal Araştırmalar Merkezi ve NIHR Birmingham Biyomedikal Araştırma Merkezi Direktörü ve University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust'ta Onursal Danışman Hepatolog olan çalışma lideri Phil Newsome, "Bu çalışma, metabolik disfonksiyonla ilişkili steatotik karaciğer hastalığı olan hastaların yönetiminde AOC3 inhibisyonu için net bir gerekçe sunmaktadır" yorumunda bulundu.

Çalışma Faz2 aşamasında

Faz 2 çalışması, 12 haftalık bir tedavi süresi boyunca oral AOC3 inhibitörü BI 1467335'in farklı dozlarının güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve biyokimyasal ve fizyolojik etkilerini değerlendirmeyi amaçladı.

Bunu yapmak için, 2017 ve 2019 yılları arasında Avrupa ve Kuzey Amerika'daki 44 merkezden 114 NASH hastasını kaydetti. Katılımcılar, farklı dozajlarda BI 1467335 veya plasebodan en az bir günlük doz alan beş tedavi grubundan birine rastgele atandı.

12 haftalık tedaviden sonra, araştırmacılar BI 1467335'in NASH'li katılımcılarda AOC3'ü güçlü bir şekilde inhibe ettiğini ve minimum eşiğin üzerindeki dozların karaciğer hasarı biyobelirteçlerinin seviyelerini bağımlı olarak azalttığını gözlemlediler.

Deneme, AOC3'ün bir hedef olarak önemini doğruladı ve Pharmaxis tarafından ileriye götürülecek.

karaciger kanseri
karaciger hastaligi
boehringer ingelheim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir