Medimagazin logo

Keneden bir kişi daha hayatını kaybetti

Kastamonu'nun İhsangaze ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen bir kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Keneden bir kişi daha hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


İhsangazi Obruk Köyü'nde yaşayan 45 yaşındaki Ayşe Ortaağaç'a, 10 gün önce köyünde çobanlık yaparken kene yapıştı. Keneyi kendisi koparttığı belirtilen Ayşe Ortaağaç, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 5 Mayıs'ta vücuduna kene yapışan Ortaağaç, 10 gün sonra tedavi gördüğü Ankara'da bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ayşe Ortaağaç; baş ağrısı, bulantı ve yüksek ateş şikayetleri nedeniyle İhsangazi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada kendisine kene yapıştığı ve eliyle koparttığı söyleyen Ayşe Ortaağaç, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ortaağaç, durumunun ağırlaşması üzerine, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 5 Mayıs'ta vücuduna kene yapışan Ayşe Ortaağaç, 10 gün sonra tedavi gördüğü Ankara'da bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ortaağaç'ın cenazesi, yakınları tarafından Ankara'dan alınarak, önce İhsangazi ilçe merkezinde daha sonra yakınlarının isteğiyle Obruk Köyü'ne mezarlığın yakınındaki cenaze alanına getirildi.

Cenaze namazı, tabut, araçtan indirilmeden kılındı. Cenazeye katılanların, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde saf tuttuğu gözlendi. Cenazenin defin işlemleri sırasında da sağlık görevlilerinin gerekli tedbirleri aldığı görüldü. Defin işleminde görev alanların, koruyucu maske ve eldiven taktığı gözlendi. Görevli 8 kişi dışındakiler, mezarlığın kapısında sağlık görevlileri ve jandarma ekiplerince bekletildi.

Cenaze, tabuttan çıkarılmadan toprağa verilirken, mezarın içerisine kireç döküldü. Daha sonra mezar kepçe yardımıyla kapatıldı. Cenaze sırasında yakınları ise göz yaşlarını tutamazken bayılanlar oldu. Ayrıca, cenaze sırasında köylülere kene hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayşe Ortaağaç'nın evli ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

keneden
bir
kişi
daha
hayatını
kaybetti
Yorum (1)
ky
ULUSAL AŞI ve İLAÇ MERKEZİ’miz neden yok? Aşı konusunda yapılan kısır tartışmalar asıl hayati sorunu gizliyor. Bilim dünyamız ve aydınlarımız şu sorulara cevap vermelidir. Ulusal felakete yol açabilecek biyolojik teröre karşı Ulusal aşı ve ilaç merkezimiz neden yok? Ne zaman ve nasıl kurulacak? Kim kuracak? Altı ay gibi kısa bir sürede aşı üretilen bir dünyada biz kanamalı Kongo virüsünden neden ölüp gidiyoruz? Milyonlarca insanın ölümüne yol açabilecek salgın halinde hiçbir ülke kendi halkın bile yetecek aşıyı zamanında üretemeyeceğine göre, bize aşı veremeyecekler demektir. Böyle bir felaket karşısında dilencilik yapmanın yararı olmayacağına göre, ‘Ulusal aşı ve ilaç merkezi’ için acilen düğmeye basılmalıdır. Bu amaçla TÜBİTAK, gerekli bilim ve teknoloji transferi için, bilim ve iş dünyası arasındaki organizasyonu yapmalıdır. Çünkü sorun milli güvenlik sorunu, çözümü de bilim ve akıl oyunudur. Yüzlerce üniversitesi ve binlerce nitelikli bilim adamı olan dünyanın 16. büyük ekonomik gücü Türkiye’ye yakışan budur. Kriz ortamında kıvranırken her yıl yabancılara kaptırdığımız milyarlarca doların çok az bir kısmıyla can güvenliğimiz için zorunlu olan Ulusal aşı ve ilaç merkezini acilen kurmalıyız. Medimagazin,kamuoyu yaratarak buna öncülük yapabilir. Böyle bir siteye bu onurlu hizmet yakışır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir