Medimagazin logo

Kardiyovasküler tıpta mezuniyet sonrası sürekli eğitimin yeni adresi: E-Kardiyoloji Akademisi

Dünyanın kardiyoloji alanındaki ilk sanal akademisi “www.ekardiyo.com”, Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı ve E-Kardiyoloji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ali Oto’nun “Kardiyoloji Penceresinden 2012’ye Bakış” Konferansı canlı yayınıyla açıldı. Prof. Dr. Ali Oto, E-Kardiyoloji Akademisi ile ilgili bilgiler verdi.
Kardiyovasküler tıpta mezuniyet sonrası sürekli eğitimin yeni adresi: E-Kardiyoloji Akademisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“E-Kardiyoloji Akademisi” fikri nasıl oluştu?

Aslında olayın başlangıcı yaklaşık 10 yıl öncesine gidiyor. İlk kez o zamanlar başkanı olduğum uluslararası bir kuruluşta sanal toplantı  yapma düşüncesi oluşmuş ve bunu o zamanın koşullarında çok basit bir biçimde, sadece pdf’leri web’e koyarak gerçekleştirmiştik. Bu hali bile çok ilgi çekmiş ve yararlı olmuştu. Daha sonra ilerleyen teknoloji, 3 yıl önce Hacettepe Teknokent’te MITS tarafından gerçekleştirilen özel platformda (VIME-registered TM) ilk E-Kardiyoloji Kongresi’nin Pfizer sponsorluğunda “Kardiyoloji Özümseme” adı altında yapılmasını sağladı. Böylece Türk Kardiyoloji Camiası ilk kez “e-kongre” ile tanışmış oldu. Bu sanal toplantı çok ilgi çekti ve 3 binin üzerinde meslektaşımız katıldı. Daha sonra MITS çeşitli meslek kuruluşları ile sanal kongreler gerçekleştirdi. Ancak sadece kongreyle sınırlı kalmak, bazı gereksinimler karşılansa bile hızla biriken bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak ve meslektaşlar arasında iletişimi artırmak için yeterli değildi. Bu nedenle daha kapsamlı bir öğrenme ortamının yaratılması gerekiyordu. Bu da, “E-Kardiyoloji Akademisi”  kavramını doğurdu. İlk harcını üç yıl önce Türkiye’nin ilk e-kongresi ile koyduğumuz E-Kardiyoloji Akademisinin gerçekleşmesi, bizim için bir rüyanın gerçekleşmesi gibi.

 

Yurt dışında başka örnekleri var mı?

Bu anlamda ve bu haliyle yok. Bu nedenle de  dünyanın ilk E-Kardiyoloji Akademisi diyoruz.

 

E-kongreden farkı ne?

Şöyle söyleyelim; E-Kardiyoloji Akademisinde yıl boyu birçok e-kongre ve sempozyum yapabilirsiniz. Yani E-Kardiyoloji Kongresi, E-Kardiyoloji Akademisinin küçük bir parçası şeklinde.

 

E-Kardiyoloji Akademisi Türkiye’de sizce nasıl bir gereksinimi karşılayacak?

Her şeyden önce güncel bilgiye ulaşmayı hızlandıracak, meslektaşlarımızın beceri geliştirmelerine katkıda bulunacak, sosyal ortamı ve interaktif yapısı meslektaşlarımız arasında iletişim için de yararlı olacak. Belki bugün için aynı derecede önemli olarak artan ekonomik kısıntılar ve fiziksel olarak kongrelerde biraraya gelmedeki güçlükleri aşmak için önemli bir açılım olacak.

 

E-Kardiyoloji Akademisinin hedef kitlesi kimlerdir?

Başta kardiyologlar, kalp cerrahları ve uzmanlık öğrencileri olmak üzere, iç hastalıkları uzmanları, uzmanlık öğrencileri ile aile hekimleri (özellikle onlara yönelik temel kardiyoloji programları ve uygulamaya  yönelik ipuçları ve öneriler açısından).

 

Nasıl ulaşılabilir?

Çok basit, www.ekardiyo.com’u tıklayarak.

 

Herhangi bir kayıt ücreti gerekiyor mu?

Kesinlikle hayır. Bu site, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfının bir eğitim hizmeti olarak sunulmaktadır. Tamamen vakıf olanakları ile gerçekleştirilmiştir.

 

Biraz da içerikten söz eder misiniz?

www.ekardiyo.com’u tıklarsanız, kütüphanesi, eğitim hastanesi, toplantı merkezi, dinlenme alanları olan bir sanal kampüs göreceksiniz. Uygulamalar için sanal hastane ortamı, kongre, sempozyum ve kurslar için toplantı merkezi kullanılacak. Ayrıca, canlı yayınları yaptığımız sanal “E-Kardiyo TV” var. Birkaç örnek verecek olursak, ASD-PFO kapatma, radyal girişimler, EKG yorumlarken sık yapılan hatalar, pratik ekokardiyografi kursu, temel kardiyoloji kursu yanında 2011’de en çok konuşulanlar olacak. “Bakış Açısı” bölümünde konunun uzmanından önemli konularda görüşler yer alacak. Bu arada içeriğin yansız ve tamamen bilimsel temelli olacağını söylemeye gerek yok.

Teşekkür ederiz. Başarılar dileriz.

Ben teşekkür ederim.

e-kardiyoloji
ali oto
sanal kongre
kardiyoloji
Yorum (8)
drmiyazaki
Sayın hocam, keşke önce okulunuzdaki öğrencilere verimli olsanız. EKG yi nasıl öğrenemediğimi sizden acıyla hatırlıyorum. Derste 500 slayt gosterip bir st depresyondan bile bahsetmemek vicdan mı yaptınız
1
Cevapla
ao
Bu kardiyoloji camiasında son zamanlarda bir eğitim faaliyetidir gidiyor. Üniversitede ihtisas yaparken konsept "eğitim verme pace gerekiğinde anjiyo gerektiğinde gelsin bana muhtaç olsun, üniversite nasıl olsa garanti part time özel hastanede de işi öğretmediğim adam çalışamaz" idi. Hatırladığımda hala midem bulanır ve ettiğim küfürlerin sayısını hatırlamam. Çok şükür ki devlet hastanelerinde bir çok kişi sahada eğitim ile işi öğrenebiliyor. Yurtdışında benzer kurslar, online vaka sunumu ve internet ile iş çok daha kolaylaştı namerde muhtaç olma devri bitti. Muheterem, değerli, saygın, büyük, bilim adamı şahsiyetlerde "hükümsüz" kalınca bir eğitim verme hevesine düştüler. İstemez kalsın !!
1
Cevapla
Dr. Kemal
Sayın hoca, kardiyoloji branşı yerlerde sürünüyor. TKD kendi çarkında işliyor. Hekimlerin sorunları umurlarında değil. Eko SUT'ta pakete alındı. Tüm emekler boşa. Siz kardiyolojinin sadece invaziv bacağıyla mı ilgileniyorsunuz. Acaba kardiyoloji sadece 'anjioloji'den mi oluşmakta veya sizi etkilemediğinden dolayı mı sağlık bakanlığına veya SGK' ya baskı yapmıyorsunuz? Daha önce TKD başkanlığı yapmış birisi olarak en azından SGK' ya bu konu ile ilgili görüş bildiren bazı insafsız öğretim görevlisi arkadaşlara telkinde bulunamaz mıydınız?
0
Cevapla
yol bulduran
@ drmiyazaki HUTF mezunuyum, ALi Bey'in öğrencisi oldum. Öğrenciliğimde EKG'ye çok meraklı idim. Derslerden EKG öğrenmek gibi bir endişem olmadı. Kitapçılardan beğendiğim EKG kitaplarını almıştım. Dahiliye servis, yoğun bakım, acil servis rotasyonlarımızda, dosyasına ulaşabildiğim her hastanın EKG'sine önce kendim bakar, sonra kıdemli/kıdemsiz asistanlara bıktırana kadar danışırdım. Daha 6. sınıftan mezun olmadan, pek çok dahiliye ve kardiyoloji asistanından daha iyi EKG biliyordum. kısaca: EKG'nin sadece ders dinleyerek öğrenilebileceğini düşünmüyorum. Gerçek hayatta, gerçek EKG'lere bakmak gerek.
0
Cevapla
gariban doktor
ao (uz dr) rumuzlu yorumcu arkadaşın yorumu herşeyi özetlemiş. Çok teşekkürler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir