Medimagazin logo

Kardiyak troponin I konsantrasyonu mortaliteyi öngörebilir

Heart dergisinde 7 Ağustos'ta çevrimiçi olarak yayınlanan bir çalışmaya göre, kardiyak troponin I konsantrasyonu seçilmemiş bir hastane popülasyonunda orta vadeli mortalite ile ilişkiliydi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kardiyak troponin I konsantrasyonu mortaliteyi öngörebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Birleşik Krallık'taki Southampton Üniversitesi'nden Jonathan Hinton ve meslektaşları, büyük bir eğitim hastanesinde herhangi bir nedenle kan testi yaptıran ve yüksek hassasiyetli troponin I tahlilinin ölçüldüğü 20.000 ardışık hastane içi ve ayakta tedavi hastasını içeren ileriye dönük bir gözlemsel çalışma yürüttü.

Genel olarak, hastaların yüzde 91,4'ününtroponin I  testi için klinik bir endikasyonu yoktu. Araştırmacılar hastaların yüzde 14,1'inin ortalama 809 gün sonra öldüğünü tespit ettiler. cTnI konsantrasyonu normalin üst sınırının üzerindeyse, mortalite önemli ölçüde daha yüksekti (yüzde 45,3'e karşı yüzde 12,3). Çok değişkenli bir analizde,troponin I konsantrasyonu bağımsız olarak mortalite ile ilişkiliydi (tehlike oranı, 1.76). Bu ilişki, 30 gün içindeki ölümler hariç tutularak yapılan bir dönüm noktası analizinde de devam etti.

Yazarlar, "Bu bulgular, bir hastane popülasyonundaki anlık troponin değerinin, genel orta vadeli mortalitenin bir biyobelirtecini temsil edebileceğini düşündürmektedir" değerlendirmesi yaptı.

Yazarlardan biri ise biyofarmasötik endüstrisi ile ilişkisini açıkladı.

kardiyak troponin i konsantrasyonu
mortalite
arastirma
Yorum (1)
ÖMER FARUK ATAY
doğrudur.olabilir.kardiyolog meslektaşlarımızn bu konuyla ilgili mütalaalarını bir tıp dergisinde yazmalarını isteriz.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir