Medimagazin logo

Karadeniz, sağlık turizminde pilot bölge olacak

Azerbaycan Hükümeti, ülkesinde yaşayan Azeriler'in Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sağlık alanında termal hizmet almalarını sağlamak için çalışma başlattı.
Karadeniz, sağlık turizminde pilot bölge olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Ahmet Arslan koordinesinde, sağlık teşvik projesi kapsamında Rize'de incelemede bulunmak üzere Azerbaycan  My Travel Şirketi Direktörü Elnara Cabbarova ve Sağlık Turizmi Uzmanı Fatima Yusufzada Rize'ye geldi. Azeri heyet Rize'nin İkizdere İlçesinde bulunan RİDOS Termal Otel'de incelemelerde bulunduktan sonra Ridos Termal Oteli Genel Müdürü Cemal Akın ile birlikte Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Recep Tayyip Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Osman Karamustafa, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül,  Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ile görüşmelerde bulundular. 

  Konuyla ilgili açıklama yapan Ridos Termal Oteli Genel Müdürü Cemal Akın "Azerbaycan halkının, Türkiye'deki termal oteller ile sağlık medikal ve hastanelerde tedavi edilmeleri ile ilgili bir teşvik sağlık projesi çerçevesinde görüşmeler yapıldı.  Azerbaycan  My Travel Şirketi Direktörü Elnara Cabbarova  ve Sağlık Turizmi Uzmanı Fatima Yusufzada  Türkiye'de bir çok termal oteller, hastaneler, İl sağlık Müdürleri, İl Turizm Müdürleri  ile  görüşmeler yapıyor. Rize İlimizde Sağlık  Turizmi'nin yaygınlaşması, alt yapı çalışmalarının güçlenmesi, sağlık sektörünün  ön plana çıkması ve güçlenmesi için Ridos Thermal Otel olarak yurt içinde ve yurt dışında bir çok hastanın şifalı thermal suyundan tedavi görebilmesi için  çalışmalar yapmaktayız. İki ülke arasında gerçekleşen bu temasın Türkiye'nin termal turizmine önemli katkılar sağlayacğına inancımız tamdır" dedi.

karadeniz
sağlık
turizminde
pilot
bölge
olacak
Yorum (1)
Halil KAYA
Ben bir karadenizli olarak sağlıkta pilotbölge olmasını önemsiyorum bu memleket için iyi şeyler yapmaya çalışanları cani gönülden kutluyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir