Medimagazin logo

İzmir'de üniversite ve hastanedeki arama 21 saat sürdü

İzmir'de ''Paralel Devlet Yapılanması''na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf ve vakfa bağlı özel üniversite ile hastanede aramalar tamamlandı.
İzmir'de üniversite ve hastanedeki arama 21 saat sürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türk Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi ve Şifa Hastanesi'nde vakıf, üniversite ve hastane tarafından evrakta sahtecilik yapıldığı ve Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladıkları iddiaları üzerine mahkeme kararıyla başlatılan aramalar sona erdi. Yaklaşık 21 saat süren aramalarda, 200 klasör evrak ile bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu.

El konulan malzemelerin tutanak tanzim edilerek mühürlendiği belirtildi. El konulan malzemeler Mali Şuçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Aralarında profesörlerin de bulunduğu vakfın yönetici 7 kişinin ifadesinin henüz tamamlanmadığı, vakfa bağlı Bursa'daki işletmeyle bağlantılı olduğu ileri sürülen bir kişinin ise ifade alma işleminin tamamlandığı öğrenildi.

İzmir'de ''Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf ile vakfa bağlı 2 hastanenin yanı sıra Bursa'daki bir işletmede dün sabah saatlerinde arama başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında profesörlerin de bulunduğu vakfın yöneticisi 8 kişi ifadeye çağrılmıştı.

i̇zmir'de
üniversite
ve
hastanedeki
arama
21
saat
sürdü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir