Medimagazin logo

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik

Kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ile şirketler tarafından, işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB), kuruldukları illere sınır komşusu illerde şube açmadan hizmet sunabilecekler.
 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


"İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği"nde yer alan

"OSGB'lerin yetki aldıkları adresin bulunduğu il sınırları dışında hizmet verebilmeleri için o ilde şube açmaları zorunludur. Şube açmak istediklerinde bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlarlar" ifadeleri "OSGB'ler kuruldukları il ve sınır komşusu illerde hizmet sunmaya yetkilidir. Sınır illerin dışında hizmet verilebilmesi için, bu yönetmelikte belirtilen şartları sağlayarak o illerde şube açılması zorunludur" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin, OSGB'lerin kurulacakları yerleri düzenleyen maddesine yapılan eke göre de tapu kütüğüne mesken olarak kayıtlı binalarda yer alan bölümlerin tamamının yetkili idarelerce işyeri olarak ruhsatlandırılmış olması şartıyla bu bölümlerde OSGB kurulabilecek.

OSGB'lerin yetkilendirilmesine ilişkin maddeye yapılan eke göre ise toplum sağlığı merkezleri, işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli hizmetlerini yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmeleri durumunda sunabilecekler. Toplum sağlığı merkezlerinin yetkilendirilme ve denetimine ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlayacakları genelgeyle belirlenecek.

i̇ş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir