Medimagazin logo

İlacın devlete faturası artıyor

Bu yıl, bütçeden sosyal güvenlik kuruluşlarına 52.7 milyar TL transfer yapılacağı tahmin ediliyor.
Kaynak: TÜRKİYE
İlacın devlete faturası artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu yıl, bütçeden sosyal güvenlik kuruluşlarına 52.7 milyar TL transfer yapılacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl SGK ilaç ve tedavi harcamaları, sırasıyla 13 milyon 547 bin ve 18 milyon 469 bin liraya ulaşırken, yıl sonuna kadar SGK ilaç ve tedavi harcamalarının sırasıyla 14 milyon 300 bin ve 21 milyon 665 bin lira olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu yıl ilaç ve tedavi harcamalarına yönelik alınan tedbirlere rağmen söz konusu harcamaların artışında muayene ve reçete sayısındaki artışın etkili olduğu belirtiliyor.

i̇lacın
devlete
faturası
artıyor
Yorum (3)
mnb (basit 3 tasarruf önlemi)
1) Grip, nezle, vitamin, doğum kontrol, birçok dermatolojik krem, ağrı kesici....reçeteden çıkarın ve ödemeyin bakın fiyatları nasıl %80 düşüyor (inanmazsanız gidin ABD de marketlere bakın). 2) Şu an kullanılan tüm ortopedi beyin cerrahi, plastik cerrahi ortez ve protez alım fiyatınızı %50 azaltın. Hepsi satmaya devam edecek nedenmi zaten SGK ahlaşmalı özel hastaneye en az %40 iskonto ile mallarını veriyorlar. Bu aradaki fark neden devlette kalmıyor? 3) Aile hekimini görmeyen uzmana gidemesin. Hastalıkların %85 i aile hekiminde çözülür.
0
Cevapla
D.r.
Vatandasa yalakalikta sınır tanımayan saglık bakanlığının faturası ortaya çıktı sonunda.herseyi Dr.lar uzerinde halletmeye çalışan hükumet sonunda çark etti.vatandas az bile yapıyor ohhhhhhh
0
Cevapla
ky
SON 9 YILDA SGK SAĞLIK HARCAMASI % 800 ARTTI İlk 9 ayda ilaca 19,5 milyar euro harcandı. http://www.medimagazin.com.tr/ilac-sanayi/genel/tr-ilk-9-ayda-ilaca-195-milyar-euro-harcandi-8-60-37665.html Dünya Ekonomik Forumu'nun Harvard Halk Sağlığı Fakültesi ile yürüttüğü araştırmaya göre, 5 kronik hastalık olan kanser, şeker, ruhsal bozukluklar, kalp ve solunum rahatsızlıklarının gelecek 20 yıl içinde küresel ekonomiye getireceği yükün 47 trilyon ABD dolarını bulması bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü ise kişi başına yıllık 1,2 dolar (2 TL) harcanarak bu hastalıkların önemli oranda önlenebileceğini açıkladı. Örgüt, özellikle fakir ülkelerin küçük miktarlarda yapacağı sağlık harcamaları sayesinde, sağlık sistemlerinin iflas etmesinin de önüne geçilebileceğini bildirdi. En zengin ülkeler bile hastalıkların önlenmesi konusunda ciddi araştırmalar yaparken biz ne yapıyoruz? Hastalıkları önlemek yerine, artan hasta sayısına yetişmek için ya doktor ithal etmek için çırpınıyor, ya da kıt kaynaklarımızı ilaçtan, pahalı cihazlara çarçur ediyoruz. Yolsuzluğun yeni tanımının kamu kaynaklarını çarçur etmek olduğunu hatırlatalım. Yazık değil mi milletin parasına, sağlığına. Zavallı halkı hastalıklara karşı kim koruyacak? Aydınlar bu konuyu tartışmaz da, neden doktor ithali için çırpınır? Biz bunları ve çözüm yollarını söylemekten bıktık, SGK milyarları harcamaktan bıkmadı. Allah iyiliği(sağlığı) emreder, kötülüğü(hastalığı) nehyeder, size tutasanız diye nasihat eder.Daha ne diyelim?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir